• Do 15. septembra biće poznata visina minimalne zarade u 2023. godini

  Pregovori o utvrđivanju minimalne cene rada za sledeću godinu počeli su juče I trajaće do polovine septembra. Socijalni partneri, Vlada Srbije, sindikati i poslodavci su saglasni da minimalac treba da se poveća, s tim što se iznos povećanja koju smatraju prihvatljivom razlikuje, prenose mediji. Ministar finansija Siniša Mali nedavno je rekao da je realno da minimalna […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Do 15. septembra biće poznata visina minimalne zarade u 2023. godini

  Pregovori o utvrđivanju minimalne cene rada za sledeću godinu počeli su juče I trajaće do polovine septembra. Socijalni partneri, Vlada Srbije, sindikati i poslodavci su saglasni da minimalac treba da se poveća, s tim što se iznos povećanja koju smatraju prihvatljivom razlikuje, prenose mediji.

  Ministar finansija Siniša Mali nedavno je rekao da je realno da minimalna zarada u 2023. godini bude 40.000 dinara.

  Sindikati, pak, smatraju da su sada konačno ispunjeni uslovi da minimalna zarada dostigne minimalnu potrošačku korpu, pa bi u skladu sa tim ona iznosila oko 43.000 dinara.

  Poslodavci pak, polaze od stava koji je u njihovoj anketi iznela većina poslodavaca, a oni smatraju da je prihvatljivo povećanje minimalca između devet i 12 odsto.

  Minimalna zarada za ovu godinu iznosi oko 35.000, odnosno 201 dinar po satu.

  Socijalni partneri imaju rok do 15. septembra da utvrde iznos za sledeću godinu, a ukoliko ne uspeju da se dogovore visinu minimalca odrediće Vlada Srbije.

  Minimalna zarada za ovu godinu iznosi 35.012 dinara. Ona je u 2021. godini bila 33.000 dinara i nakon prošlogodišnjih pregovora za narednu godinu povećana je za 9,4 odsto.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija