• Dobre vesti za inđijski rukomet

  Na izbornoj sednici Skupštine rukometnog kluba održanoj protekle nedelje RK  „Inđija“ za novog predsednika kluba izabran je Ognjen Višnjevac, za pomoćnike su izabrani Damir Ikraš i Darko Tripković. Rukometaši Inđije trenutno igraju u Super B ligi i cilj novog rukovodstva je da klub zadrži svoju poziciju u toj ligi takmičenja. Sa pozicije višedecenijskog rukovodioca RK […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dobre vesti za inđijski rukomet

  Na izbornoj sednici Skupštine rukometnog kluba održanoj protekle nedelje RK  „Inđija“ za novog predsednika kluba izabran je Ognjen Višnjevac, za pomoćnike su izabrani Damir Ikraš i Darko Tripković. Rukometaši Inđije trenutno igraju u Super B ligi i cilj novog rukovodstva je da klub zadrži svoju poziciju u toj ligi takmičenja.

  Sa pozicije višedecenijskog rukovodioca RK Inđija otišao Predrag Obrić koji je svoje mesto pozicionirao u upravnom odboru kluba pored Milovana Banića, Slobodana Milinovića, Nebojše Stankovića i Jovana Živanovića.

  Rukovodeće mesto u klubu pripalo je nekadašnjem igraču ovog kluba Ognjenu Višnjevcu koji je za svoje pomoćnike izabrao Damira Ikraša i Darka Tripkovića. Višnjevac koji je i sam ponikao u rukometnom klubu kojim sada presedava, za IN Medija je kazao da je prvi i osnovni cilj opstanak kluba u ligi.

  -Prvi i osnovni plan je da klub ne ispadne iz lige, sezona se nastavlja u februaru i uložićemo napore da u toj ligi opstaemo. Ono što je još jako važno i na šta će biti dat akcenat je formiranje škole rukometa u Inđiji, po ugledu na nekadašnju školu rukometa koja je iznedrila brojne uspešne igrače. Mi sada trenutno nemamo podmladak, nemamo inđinčana u klubu i to mora da se promeni. – kazao je Višnjevac.

  Sa Višnjevcem se slaže i sekretar kluba Damir Ikraš, koji je u ovom klubu započeo karijeru rukometnog golmana pre više od tri decenije. Osim nastupanja za klub Ikraš je bio trener i pomoćni trener golmana.

  -Obaveza je da formiramo školu rukometa za inđijsku decu i da se posvetimo popularizaciji rukometa u Inđiji. Moramo da vratimo staru slavu ovom sportu koji je u inđiji okupljao mlade i otvarao im put ka ostalim klubovima i inostranstvu. Moj otac je igrao rukomet, od njega sam nasledio ljubav ali i ideju da podignemo ineresovanje za ovaj sport u Inđiji. – rekao je za IN Medija Ikraš.

  Rukovodećoj ekipi pridružio se i Darko Tripković koji iza sebe ima bogatu sporsku karijeru. Nekadašnji igrač Vojvodine i Jugovića karijeru je nastavio u Mađarskoj i Rumuniji. Tripković je trener Hajduka iz Beške i vodi pionirsku reprezentaciju Srbije i Vojvodine. Tripković za IN Medija kaže da je cilj popularizacija rukometa i opstanak u ligi ali i umrežavanje tri rukometna kluba sa teritorije opštine Inđija.

  -Plan je da se uspostavi stabilna saradnja između tri rukometna kluba a to su ŽRK Železničar, RK Hajduk iz Beške i rukometnog kluba Inđija, ovakvim udruživanjem napravili bi stabilan klub i formirali jedan rukometni centar. Dugoročni plan u naredne tri godine je da se ojačavanjem rukometa u Inđiji “napadaju” i osvajaju svi viši rangovi takmičenja. – objašnjava Tripković.

  U ovom trenutku RK Inđija finansira se isključivo iz opštinskog budžeta a plan je da se klubu obezbede i sponzori kako bi bilo moguće ostvariti planove popularizacije rukometa podmlatka i opstanka u ligi.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija