• Dobro su se setili: „Adobe“ sprema besplatnu verziju Fotošopa

  Adobi započinje testiranje besplatne onlajn verzije svog popularnog programa za obradu fotografija – Fotošop, piše nova.rs. Program će ponuditi “freemium” poslovni model koji korisnicima omogućava da koriste neke funkcionalnosti, dok one naprednije ostaju rezervisane za  korisnike koji plaćaju uslugu. Besplatna onlajn verzija Fotošopa prolazi kroz prvi krug testiranja među korisnicima u Kanadi. Stanovnici ove zemlje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dobro su se setili: „Adobe“ sprema besplatnu verziju Fotošopa

  Adobi započinje testiranje besplatne onlajn verzije svog popularnog programa za obradu fotografija – Fotošop, piše nova.rs.

  Program će ponuditi “freemium” poslovni model koji korisnicima omogućava da koriste neke funkcionalnosti, dok one naprednije ostaju rezervisane za  korisnike koji plaćaju uslugu.

  Besplatna onlajn verzija Fotošopa prolazi kroz prvi krug testiranja među korisnicima u Kanadi. Stanovnici ove zemlje mogu da pristupe Fotošopu nakon kreiranja besplatnog Adobi naloga.

  Pored toga, Adobi navodi da će jedan deo naprednih alata ostati besplatan.

  – Želimo da Fotošop bude dostupan što većem broju ljudi koji žele da isprobaju mogućnosti ovog programa – kaže Marija Jap za The Verge, potpredsednica sektora za digitalni marketing u Adobiju.

  Prvobitna verzija besplatnog Fotošopa dostupna je od oktobra prošle godine, ali daleko je od onoga što će novi onlajn Fotošop ponuditi. Sa imenom “Photoshop for web” bila je to apsolutno okrnjena verzija desktop parnjaka, pa je ono što čeka korisnike, ogromno unapređenje.

  Plan kompanije Adobi jeste da korisnicima pruži uvid u manji deo onoga što ovaj moćni program nudi kako bi ih inspirisala da kupe punu verziju. Slično su uradili sa već nekoliko svojih programa, poput Fresco (program za digitalno crtanje i slikanje) ili Express (program za dizajn).

  Za sada nije poznat datum kada besplatna verzija programa stiže u ostale delove sveta.

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/razgovor-inzenjera-gugla-i-vestacke-inteligencije-jeziv-odgovor-na-jedno-pitanje/

  Naslovna fotografija: Daniel Constante/ Shutterstock
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI