• Dodatnih 8 miliona dinara iz budžeta za odštetu usled ujeda pasa lutalica

  Dodatnih 8 miliona dinara JKP „Komunalac“ traži na ime naknade štete usled ujeda pasa lutalica što postaje gorući problem u opštini Inđija, zaključeno je prilikom rasprave o Izmeni i dopuni programa poslovanja JKP „Komunalac“ na današnjoj sednici Skupštine opštine Inđija. Opozicija traži rešenje a vlast poručuje „nije u našoj nadležnosti, time treba da se bave […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dodatnih 8 miliona dinara iz budžeta za odštetu usled ujeda pasa lutalica

  Dodatnih 8 miliona dinara JKP „Komunalac“ traži na ime naknade štete usled ujeda pasa lutalica što postaje gorući problem u opštini Inđija, zaključeno je prilikom rasprave o Izmeni i dopuni programa poslovanja JKP „Komunalac“ na današnjoj sednici Skupštine opštine Inđija. Opozicija traži rešenje a vlast poručuje „nije u našoj nadležnosti, time treba da se bave tužilaštvo i policija„.

  Opozicija u lokalnom parlementu navodi da se iz budžeta troši ogroman novac na ime odštete koji ne samo da otežava rad JKP „Komunalac“ već bi mogao biti iskorišten za investicije od kojih bi svi građani imali koristi. Ovako, navodi, odbornik Građaninaa Strahinja Jovanović, na godišnjem nivou svaki građanin opštine Inđija plaća po 650 dinara za naknadu štete od pasa lutalica.

  Sa deset do 15 miliona, koliko je na ime odštete za ujede pasa lutalica bilo 2016. godine, sada smo došli na cifru od 35 miliona godišnje. To ispada da svaki građanin na ime štete plati 650 dinara, situacija mora pod hitno da se promeni jer ovo postaje najveći problem u opštini. Ispada da u Inđiji ima znatno više pasa lutalica nego 2016. godine što svakako nije realno. Toliko tužbi na ime odštete su veoma sumnjive. – naveo je Jovanović.

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak

  Sa odbornikom Jovanovićem saglasan je i predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak koji kaže da se lokalna samouprava obratila tužilaštvu i policiji i da očekuju rezultate. Gak navodi da opština ne bi trebalo da se bavi ovom temom jer nije u njenoj nadležnosti.  

  Ni opština ni Komunalac nemaju ingerencije da se izbore sa ovim problemom. Neke stvari smo prijavili nadležnim organima, tužilaštvu i policiji i očekujemo da vidimo šta se događa. Nije realno da u Inđiji svaki dan pas lutalica nekog ujede, Ovde je očigledno reč o kriminalnoj grupi koja sisa budžet opštine Inđija. Ali ovo nije tema kojom mi možemo da se bavimo jer postoje drugi organi koji time treba da se bave. – kazao je Gak.

  M.B.(IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika