• Dodeljene Grammy nagrade; Beyonce ispisala istoriju

  Američka pevačica Beyonce osvojila je četiri nagrade na sinoć održanoj dodeli Grammy i upisala se u istoriju kao izvođač sa najviše „pozlaćenih gramofona“ u istoriji, čak 32! Harry Styles, Kendrik Lamar, Adel i Bonnie Raitt odneli su nagrade u najznačanijim kategorijama, piše RTS. Beyonce je postala najnagrađivaniji umetnik u istoriji Grammy nagrada, nakon što je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dodeljene Grammy nagrade; Beyonce ispisala istoriju

  Američka pevačica Beyonce osvojila je četiri nagrade na sinoć održanoj dodeli Grammy i upisala se u istoriju kao izvođač sa najviše „pozlaćenih gramofona“ u istoriji, čak 32!

  Harry Styles, Kendrik Lamar, Adel i Bonnie Raitt odneli su nagrade u najznačanijim kategorijama, piše RTS.

  Beyonce je postala najnagrađivaniji umetnik u istoriji Grammy nagrada, nakon što je sinoć u Los Anđelesu osvojila četiri „gramofona“.

  Pevačica je u svoju vitrinu dodala i ovogodišnje nagrade za najbolju R&B pesmu, najbolje izvođenje, najbolji snimak i najbolji album Renaissance u kategoriji dens i elektronske muzike.

  Tako je Beyonce postala najnagrađivanija umetnica sa 32 Grammy nagrade i prestigla britansko-mađarskog dirigenta Georg-a Solti-ja, koji je više od 20 godina držao rekord sa 31. Grammy nagradom.

  – Pokušavam da ne budem previše emotivna. Samo pokušavam da primim ovu noć – rekla je Beyonce nakon postavljanja rekorda.

  Harry Styles je pokupio Grammy u najznačajnijoj kategoriji – album godine za izdanje Harry’s House.

  – Toliko sam bio inspirisan svim umetnicima u ovoj kategoriji sa mnom. Mislim da je najvažnije da zapamtimo da ne postoji ‘najbolja muzika’ – rekao je Stajls koji je takođe odneo i „gramofon“ za najbolji pop album.

  Adel je osvojila Grammy za najbolje solo pop izvođenje za pesmu Easy on Me, što je njen šesnaesti Grammy.

  Apsolutni pobednik u kategoriji rep muzike bio je Kendrik Lamar koji je odneo tri Grammy nagrade – najbolje rep izvođenje, najbolja rep pesma i najbolji rep album.

  – Želim da se zahvalim kulturi koja mi je omogućila da se razvijam – rekao je američki reper, opisujući svoj album Mr. Morale & the Big Steppers kao jedan od najtežih projekata u životu.

  Lizzo je za About Damn Time osvojila Grammy za najbolji snimak godine, što je posvetila Prince-u:

  – Kada smo izgubili Prince-a, odlučila sam da posvetim život pravljenju pozitivne muzike – rekla je ona.

  U jednoj od glavnih kategorija za pesmu godine, u oštroj konkurenciji sa Adel, Lamarom, Lizzo i Beyonoce, Grammy je Bonnie Reitt dobila za numeru Just Like That.

  Iznenađena sam i ne znam šta bih rekla. Hvala vam puno – rekla je pevačica.

  https://twitter.com/RecordingAcad/status/1622497821860720642

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika

  Novogodišnji bazar u Beški

  I ovog vikenda u Beški, u parku Danice Jovanović moći ćete da uživate u dobroj muzici i ukusnoj […]