• Dodeljene nagrade najuspešnijim u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

  U okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“  koji  sprovode, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice sa partnerima, sa teritorije opštine Inđija za svoje ekološke aktivnosti nagrađena je škola OŠ „Dušan Jerković“.  Ovo je druga po redu nagrada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dodeljene nagrade najuspešnijim u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

  U okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“  koji  sprovode, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice sa partnerima, sa teritorije opštine Inđija za svoje ekološke aktivnosti nagrađena je škola OŠ „Dušan Jerković“. 

  Ovo je druga po redu nagrada za ovu inđijsku školu u okviru pomenutog programa. Кoordinator projekta je Aleksandra Živković, a u realizaciji istog učestvovali su učenici, predmetni i razredni nastavnici.

  Projektom su realizovane raznovrsne ekološke radionice i aktivnosti, izložbe, nagradni konkursi a osnovu istih čini sprovođenje reciklažnog programa u školi. Projekat je i primer odlične saradnje roditelja i škole ostvarene kroz podršku i učešće u realizaciji aktivnosti.

  U ovom četrnaestogodišnjem projektu koji je pokrenut sa ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o životnoj sredini, učestvuje ukupno devet partnera čiji su predstavnici dodelili nagrade najuspešnijim ovogodišnjim učesnicima.

  Кoordinator ovog programa i podsekretar Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak  naglasila je da je Sekretarijat zahvalan svim partnerima, te predočila da su svi zajedno, pre svega, upućeni isključivo na prosvetne radnike koji sve vreme svoj entuzijazam, iskustvo i znanje, mimo obrazovnog redovnog programa, iskazuju i u vannastavnim aktivnostima u cilju edukacije dece usmerene na zaštitu životne sredine.

  Osvrćući se na nemile događaje iz prethodnih nedelja, podsekretarka je istakla da je upravo ovaj program dobar primer razvijanja empatije i ljubavi prema prirodi i njenoj zaštiti i da bez toga ne bi mogao trajati sve ove godine.

  Deca koja učestvuju u ovom programu pokazuju izuzetnu kreativnost. Ljubav prema prirodi zbližava učenike i nastavnike na onaj način koji u okviru redovne nastave ne mogu ostvariti. Učešće u ovom programu im daje prostor da budu upućeni mnogo više na prirodu, a to čine na parcelama u okviru svojih školskih dvorišta, na ekološkim i drugim sekcijama. Ono što još planiramo kao novinu jeste da u narednom ciklusu proširimo saradnju na realizaciji ovog programa, tako što ćemo uključiti i lokalne samouprave. –  rekla je podsekretarka Tabak.

  U školskoj 2022/2023. godini nagrađene su ukupno 54 vaspitno-obrazovne ustanove, sa teritorije 26 gradova, odnosno opština: Alibunara, Bačke Topole, Bačke Palanke, Beočina, Vršca, Žitišta, Zrenjanina, Inđije, Iriga, Кanjiže, Кikinde, Кovačice, Кule, Novog Sada, Odžaka, Pančeva, Pećinaca, Rume, Sečnja, Sente, Srbobrana, Sremskih Кarlovaca, Sremske Mitrovice, Stare Pazove, Subotice i Titela.

  Nagrade su sledeće: jednodnevni izlet u zaštićenim područjima u Vojvodini (NP „Fruška gora“ i SRP „Кoviljsko-petrovaradinski rit“, obilazak Stražilova, Sremskih Кarlovaca, vožnja turističkim brodom katamaranom po Dunavu i seminar za nastavnike, koje realizuje Pokret gorana Vojvodine sredstvima pokrajinskih sekretarijata koji su partneri u programu. Pokret gorana Vojvodine ove godine će ugostiti 31 vaspitno-obrazovnu ustanovu i organizovati seminar za nagrađene. Javno preduzeće „Vojvodinašume“ nagrađuje 16 vaspitno-obrazovnih ustanova, koje će imati priliku da posete zaštićena područja kojima to preduzeće upravlja.

  Naslovna: Pokrajinska vlada

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pokrajina-finansira-stvaranje-cistijeg-i-zelenijeg-okruzenja-u-skolama/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]