• Dogovor proevropske opozicije za pokrajinske izbore: Brkić i Tepić nosioci

  Stranke proevropske opozicije postigle su konačan dogovor oko liste za pokrajinske izbore.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dogovor proevropske opozicije za pokrajinske izbore: Brkić i Tepić nosioci

  Stranke proevropske opozicije postigle su konačan dogovor oko liste za pokrajinske izbore, javlja 021.rs.

  Portal navodi da su nosioci liste „Srbija protiv nasilja“ u Vojvodini funkcioner stranke Centar Srce Mihajlo Brkić i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

  Prvi na listi opozicije za Skupštinu Vojvodine će biti član Narodnog pokreta Srbije Stanko Pužić iz Pančeva, drugi će biti Brkić, dok će se za ostala imena na listu narednih dana znati tačni predlozi.

  Podela kvota je urađena tako da oslikava skoro istovetnu podelu sa republičke liste „Srbija protiv nasilja“, odnosno najviše kandidata za vojvođanske poslanike će predložiti SSP i NPS, a potom sledi Srce i Zeleno-levi front.

  Kako 021.rs saznaje, Stranka slobode i pravde će imati 42 mesta na pokrajinskoj listi, a u sklopu njihove kvote će biti i kandidati Pokreta za preokret.

  Potom sledi Narodni pokret Srbije i Ekološki ustanak koji su zajedno dobili 26 mesta, od kojih je 10 pripalo pokretu Aleksandra Jovanovića Ćute.

  Stranka Srce je dobila 17 mesta, Zeleno-levi front 14, Demokratska stranka osam, a Pokret slobodnih građana sedam i Zajedno šest na listi za vojvođansku skupštinu.

  Kako 021.rs saznaje, najviše razgovora se u opoziciji vodilo oko podele prvih pedeset mesta, jer to je opseg mandata koji opozicija očekuje da sigurno dobije na pokrajinskim izborima prema nezvaničnim istraživanjima.

  Raspisivanje pokrajinskih izbora se očekuje u četvrtak, 16. novembra nakon što Skupština Vojvodine donese odluku o samoraspuštanju. Izbori će se održati 17. decembra.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024