• Dogovorena tehnička saradnja opozicionih stranaka i pokreta u Inđiji

  Sastanku su prisustvovali predstavnici Srpske stranke Zavetnici, Srbija protiv nasilja, Pokret GrađanIN, Pokret obnove Kraljevine Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dogovorena tehnička saradnja opozicionih stranaka i pokreta u Inđiji

  Između inđijskih opozicionih stranaka i pokreta na održanom sastanku dogovorena je tehnička saradnja i kooridnacija u vezi aktivnosti sprovođenja izbora i izbornog dana. Sastanku su prisustvovali predstavnici Srpske stranke Zavetnici, Srbija protiv nasilja, Pokret GrađanIN, Pokret obnove Kraljevine Srbije.

  U saopštenju za medije navodi se da dogovor ima za cilj sprečavanje malverzacija tokom izbornog procesa i na sam dan izbora od strane vlasti kao i saradnja opozicionih kontrolora na dan izbora kako bi se sačuvao svaki glas.

  -Sve opozicione stranke i pokreti su jasni u stavu da je bitno da izbori prođu u normalnoj atmosferi i bez bilo kakvih tenzija ali smo svesni da će vlast na svaki način, kao i do sada pokušati da uzurpira volju birača kroz poznate metode prisile birača da izađu na izbore – kaže se u zajedničkom saopštenju.

  U saopštenju se navodi i da je dogovoreno da će pored kontrolora na svim biračkim mestima biti angažovani i posmatrači koji će imati zadatak da pomognu za slučaj da dođe do većih izbornih nepravilnosti kao i da se spreči kupovina glasova van biračkog mesta ili paralelni birački spiskovi van biračkog mesta što je već ustaljena praksa ove vlasti i što smo već viđali na prethodnim izborima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika