• Dokumentarni film o Dejvidu Bouviju uskoro pred publikom

  “Moonage Daydream” naziv je dokumentarnog filma o životu i radu proslavljenog muzičara Dejvida Bouvija. Zadužbina poznatog muzičara i zvanično je potvrdila spekulacije da je film u pripremi i obelodanila njegov naziv. Kako se navodi, autor filma biće Brett Morgan, poznat po dokumentarnom filmu o životu lidera benda Nirvana Kurta Cobaina po imenu “Montage of Heck”. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dokumentarni film o Dejvidu Bouviju uskoro pred publikom

  “Moonage Daydream” naziv je dokumentarnog filma o životu i radu proslavljenog muzičara Dejvida Bouvija.

  Zadužbina poznatog muzičara i zvanično je potvrdila spekulacije da je film u pripremi i obelodanila njegov naziv. Kako se navodi, autor filma biće Brett Morgan, poznat po dokumentarnom filmu o životu lidera benda Nirvana Kurta Cobaina po imenu “Montage of Heck”.

  – Reditelju Brettu Morgenu dat je neograničeni pristup kompletnim arhivama Davida Bowiea kako bi napravio film – navodi se u saopštenju zadužbine.

  Naziv filma dat je po pesmi “Moonage Daydream” sa čuvenog albuma “Ziggy Stardust” iz 1972.  godine, a sam film biće sastavljen od privatnih video snimaka, zabeleženih i do sada neobjavljivanih koncertnih nastupa, ali i glasa poznatog muzičara i ukupno 48 pesama koje su remasterizovane.

  Nije saopšteno da li će se u filmu naći i neka do sada neobjavljena pesma, kao što je to bio slučaj sa “Montage of hecks”.

  “Moonage Daydream je projekat koji pokazuje kako je sam Bouvi radio u nekoliko disciplina, ne samo u muzici i filmu, već i u plesu, slikarstvu, skulpturi, video i audio kolažu, pisanju scenarija, glumi, filmu i pozorištu”

  Kako su naveli, izrada filma je u završnoj fazi, ali datum njegove premijere nije saopšten. Svetski mediji sepkulišu da bi pred publikom mogao premijerno da se nađe već sledećeg meseca na filmskom festivalu u Kanu, a na striming platformama HBO naredne godine.

  Naslovna fotografija: scena iz filma „Moonage Daydream“
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI