• Dom zdravlja: Izloženi smo brutalnim napadima političkih subjekata

  Nakon održanog sastanka funkcionisanja Sistema 48, u izveštaju inđijskog Doma zdravlja istaknuto je da se ta zdravstvena ustanova, pored pritiska zbog povećanog broja obolelih, suoačava i sa pritiscima lokalnih političara. Prema izveštajima inđijskog Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ sa sastanka „Sistem 48“ epidemiološka situacija na teritoriji opštine Inđija je i dalje teška i nestabilna. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dom zdravlja: Izloženi smo brutalnim napadima političkih subjekata

  Nakon održanog sastanka funkcionisanja Sistema 48, u izveštaju inđijskog Doma zdravlja istaknuto je da se ta zdravstvena ustanova, pored pritiska zbog povećanog broja obolelih, suoačava i sa pritiscima lokalnih političara.

  Prema izveštajima inđijskog Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ sa sastanka „Sistem 48“ epidemiološka situacija na teritoriji opštine Inđija je i dalje teška i nestabilna. Prema datom izveštaju, virusom Кovid-19 zaraženo je 850 inđinčana. Inđijski Dom zdravlja ističe da je većina slučajeva sa blagom kliničkom slikom.

  U izveštaju ove zdravstvene ustanove istaknuto je da se lekari bore sa pritiskom koji izaziva virus ali i stalnim „napadima“ političkih neistomišljenika. Nije precizirana politička paralela zdravstvene ustanove i političkih aktivista kao ni kojoj političkoj opciji pripadaju zaposleni u Domu zdravlja i koja ih, sa druge strane, politička stranka neprestano napada.

  – Medicinsko osoblje Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ trudi se da zbrine svakog pacijenta na najbolji mogući način iako je već neko vreme izloženo ogromnim pritiscima, kako u vidu velikog broja zaraženih kolega i sugrađana tako i putem brutalnih napada određenih političkih subjekata. – kaže se u izveštaju inđijskog Doma zdravlja, podnetom na sastanku.

  Pored političkih tema vezano za zaposlene u Domu zdravlja, na sastanku je u okviru izveštaja istaknuto da u Inđiji funkcionišu dve Кovid ambulante predviđene za prve i kontrolne preglede. Javnost je obaveštena da dnevno na prvi pregled dođe blizu 700 pacijenata, od kojih više od polovine bude konstatovano prisustvo virusa.

  Lekari i dalje apeluju na građane da se vakcinišu i pridržavaju propisanih mera, naročito rizične grupe pacijenata.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]