Dom zdravlja: Izloženi smo brutalnim napadima političkih subjekata

Nakon održanog sastanka funkcionisanja Sistema 48, u izveštaju inđijskog Doma zdravlja istaknuto je da se ta zdravstvena ustanova, pored pritiska zbog povećanog broja obolelih, suoačava i sa pritiscima lokalnih političara. Prema izveštajima inđijskog Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ sa sastanka „Sistem 48“ epidemiološka situacija na teritoriji opštine Inđija je i dalje teška i nestabilna. […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Dom zdravlja: Izloženi smo brutalnim napadima političkih subjekata

Nakon održanog sastanka funkcionisanja Sistema 48, u izveštaju inđijskog Doma zdravlja istaknuto je da se ta zdravstvena ustanova, pored pritiska zbog povećanog broja obolelih, suoačava i sa pritiscima lokalnih političara.

Prema izveštajima inđijskog Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ sa sastanka „Sistem 48“ epidemiološka situacija na teritoriji opštine Inđija je i dalje teška i nestabilna. Prema datom izveštaju, virusom Кovid-19 zaraženo je 850 inđinčana. Inđijski Dom zdravlja ističe da je većina slučajeva sa blagom kliničkom slikom.

U izveštaju ove zdravstvene ustanove istaknuto je da se lekari bore sa pritiskom koji izaziva virus ali i stalnim „napadima“ političkih neistomišljenika. Nije precizirana politička paralela zdravstvene ustanove i političkih aktivista kao ni kojoj političkoj opciji pripadaju zaposleni u Domu zdravlja i koja ih, sa druge strane, politička stranka neprestano napada.

– Medicinsko osoblje Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ trudi se da zbrine svakog pacijenta na najbolji mogući način iako je već neko vreme izloženo ogromnim pritiscima, kako u vidu velikog broja zaraženih kolega i sugrađana tako i putem brutalnih napada određenih političkih subjekata. – kaže se u izveštaju inđijskog Doma zdravlja, podnetom na sastanku.

Pored političkih tema vezano za zaposlene u Domu zdravlja, na sastanku je u okviru izveštaja istaknuto da u Inđiji funkcionišu dve Кovid ambulante predviđene za prve i kontrolne preglede. Javnost je obaveštena da dnevno na prvi pregled dođe blizu 700 pacijenata, od kojih više od polovine bude konstatovano prisustvo virusa.

Lekari i dalje apeluju na građane da se vakcinišu i pridržavaju propisanih mera, naročito rizične grupe pacijenata.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

U Inđiji za godinu dana policiji prijavljeno 169 slučajeva nasilja

U poslednjih godinu dana na teritoriji inđijske opštine prijavljeno je 169 slučajeva nasilja, od tog broja podnete su 44 krivične prijave za nasilje u porodici a ukupno je izrečeno 144 hitnih mera i sve su produžene odlukama Suda u Staroj Pazovi, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova za područje Inđije za poslednjih godinu dana.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.