• Đorđe Grujić: Predsednik opštine Inđija zabranio održavanje sastanka poljoprivrednika u restoranu u Beški

  Sastanak nezadovoljnih poljoprivrednika sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković počeo je jutros nešto nakon 9 časova, navodi Danas. Tema sastanka je Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede, potpisan 22. maja 2023. godine, i njegovo ispunjenje. Jedan od predsednika Udruženja, poljoprivrednik iz Srbobrana Đorđe Grujić kaže za IN Medija da je pre sastanka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đorđe Grujić: Predsednik opštine Inđija zabranio održavanje sastanka poljoprivrednika u restoranu u Beški

  Sastanak nezadovoljnih poljoprivrednika sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković počeo je jutros nešto nakon 9 časova, navodi Danas. Tema sastanka je Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede, potpisan 22. maja 2023. godine, i njegovo ispunjenje.

  Jedan od predsednika Udruženja, poljoprivrednik iz Srbobrana Đorđe Grujić kaže za IN Medija da je pre sastanka sa resornom ministarkom, bio planiran sastanak poljoprivrednika u restoranu „Sidro“ u Beški juče kako bi se dogovorili oko daljih koraka. Međutim, nakon što je vlasnika restorana pozvao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak sastanak je održan na drugoj lokaciji, tvrdi naš sagovornik.

  Zbog velikog nezadovojstva poljoprivrednika kontaktiran sam kao predsednik Udruženja poljoprivrednika da obavimo jedan sastanak. Kako bi to svima bilo podjednako blizu odlučili smo se za okolinu Beograda. Pozvao sam restoran Sidro u Beški, u sredu u popodnevnm satima i pitao da li možemo da u restoranu održimo sastanak poljoprivrednika gde bi došli poljoprivredni proizvođači, predstavnici poljoprivrednka, vlasnici zadruga gde mi je odgovoreno da nikakav problem nije. Naveo sam da će nas biti do 30. – objašnajva Grujić.

  Naš sagovornik navodi da su o sastanku obaveštani odmah i ostali učesnici međutim, kaže Đorđe Grujić, nazvao ga je vlasnik restorana i saopštio da ipak nije moguće održati sastanak.

  Vlasnik me poziva vidno uzrujan i saopštava mi sastanak ne može da se obavi. Kao razlog vlasnik restorana je naveo da ga je predsednik opštine Inđija zvao lično i pretio ako se taj sastanak održi da će mu zatvoriti restoran. Vlasnik me je zamolio da tu informaciju ne saopštim ali ja to zbog savesti moram da iznesem jer takve stvari ne smeju da se događaju. – tvrdi Grujić.

  On kaže da bi zbog toga predsednika opštine Inđija morao da snosi odgovornost jer ovde nije reč o nikakvoj sekti niti političkim akterima već profesionalnim poljoprivrednicima koji se bore za opstanak poljoprivrede u Srbiji.

  Predsednik opštine Inđija treba da se stavi na odgovornost jer mi nismo nikakva sekta, već poljoprivrednici koji samo hoće da zaštite svoj interes i celokupan interes poljoprivrede. Mi smo sastanak održali na drugom mestu u Beški ali taj pritisak koji je izvršen na vlasnika restorana Sidro je apsolutno neprihvatljiv te sam ga izneo na način na koji sam ga izneo kako bi prvenstveno zaštitio vlasnika restorana i kako bi se konačno saznalo ko je predsednik opštine Inđija koji zabranjuje takav vid okupljanja i sastanaka ljudi koji uopšte nisu iz sfere politike već ozbiljni profesionalni poljoprivrednici.- kaže za naš portal Đorđe Grujić.   

  Novinar IN Medija je kontaktirao predsednika opštine Inđija Vladmira Gaka kako bi se čula i „druga strana“ ali se Vladimir Gak nije odgovarao na telefonske pozive.

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija