• Došen: Restrikcije vode u Krčedinu bez najave, zbog neracionalne potrošnje

  Meštani Krčedina u poslednjih pet dana dva puta su tokom večeri ostajali bez vode bez najave. Vodosnabdevanje je, prema rečima meštana ovog naseljenog mesta Inđije, inenada prestajalo oko 21:30 u celom mestu da bi se oko 3 ujutro vodosnabdevanje isto tako iznenada normalizovalo. U JKP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da je restrikcija izazvana neracionalnom potrošnjom. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Došen: Restrikcije vode u Krčedinu bez najave, zbog neracionalne potrošnje

  Meštani Krčedina u poslednjih pet dana dva puta su tokom večeri ostajali bez vode bez najave. Vodosnabdevanje je, prema rečima meštana ovog naseljenog mesta Inđije, inenada prestajalo oko 21:30 u celom mestu da bi se oko 3 ujutro vodosnabdevanje isto tako iznenada normalizovalo. U JKP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da je restrikcija izazvana neracionalnom potrošnjom.

  -Već drugi put u pet dana Krčedin nema vodu noću, niko ništa nije najavio, samo nestane. Prvi put smo mislili da je u pitanju havarija. Pošto se na telefone vodovoda niko ne javlja, jer ne rade noću, trpeli smo očekivali objašnjenje. Večeras opet, bez najave i objašnjenja samo nestane voda. Radim do 23 sata dođem kući željan tuširanja a vode nema. Na temperaturi od preko 35 stepeni, bez najave i obrazloženja oni samo isključe vodu. Zašto? Ima u Krčedinu bolesnih ljudi, beba, radnika i svih onih koji vodu plaćaju po potrošnji i zaslužuju da vodu imaju ili da bar znaju zašto je nema. – kaže za IN Medija Miša L. stanovnik Krčedina.

  Za IN Medija je potvrđeno u JKP „Vodovod i kanalizacija“ da je u pitanju planska restrikcija zbog neracionalne potrošnje upravo u tom mestu ali nisu obaveštavali meštane o razlozima nestanka vode.

  -Vodosnabdevanje je prekinuto u Krčedinu jer nenamenski troše vodu, da bi se bunari napunili potrebno je da noću prekinemo vodosnadevanje i tako omogućimo danju normalan pritisak vode. Istina je da nismo objašnjavali i obaveštavali krčedince zašto nemaju vodu ali sledeći put ćemo najaviti – kazao je za IN Medija Dragan Došen tehnički direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“

  Ukoliko meštani Krčedina ne budu „racionalno“ trošili vodu, najavljuje Došen, mogu očekivati ponovna isključenja ali ovog puta obećava da će krčedinci o tome biti obavešteni kako bi mogli da obezbede pijaću i tehničku vodu za vreme restrikcija.

  POVEZANE VESTI:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/izgradnja-vodovodne-mreze-do-vinarije-koja-je-u-vlasnistvu-milenijum-tima/

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija