• dr Beljić: Kovid ambulanta u Inđiji zatvorena, ukupan broj pregledanih pacijenata biće poznat za par dana

  U Inđiji je prestala sa radom Kovid ambulanta nakon više od tri godine od formirnanja, kovid ambulanta je bila otvorena neposredno nakon izbijanja epidemije korona virusa 18. marta 2020. a prestaje da radi zbog smanjenog broja pregleda. Pregledi se od sada vrše kao i nekada kod izabranog lekara te će se pacijenti sa simtomima prehlade […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  dr Beljić: Kovid ambulanta u Inđiji zatvorena, ukupan broj pregledanih pacijenata biće poznat za par dana

  U Inđiji je prestala sa radom Kovid ambulanta nakon više od tri godine od formirnanja, kovid ambulanta je bila otvorena neposredno nakon izbijanja epidemije korona virusa 18. marta 2020. a prestaje da radi zbog smanjenog broja pregleda.

  Pregledi se od sada vrše kao i nekada kod izabranog lekara te će se pacijenti sa simtomima prehlade i respiratornih infekcija javljati izabranom lekaru.

  Načelnica službe Opšte medicine Dr Danijela Beljić za IN Medija kaže da u poslednjih mesec dana nije bio pacijenata sa kovidom.

  -Epidemija još nije gotova, ali sada pacijenti koji imaju respiratornih problema odlaze kod svog izabranog lekara. Oni za koje se sumnja da imaju kovid vrši se PCR testiranje u Domu zdravlja i šalju se u Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Nakon rezultata pacijent, ukoliko je pozitivan na korona virus, dibija izolaciju od 7 dana i potrebne medikamente. Kao i do sada. – kaže dr Beljić.

  Ona ističe da će se ukupan broj pacijenata koji su od 18. marta 2020. godine, kada je formirana kovid ambulanta, pa do njenog gašenja znati kroz nekoliko dana kada budu obrađeni svi statistički podaci.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija