• Dragan Ibročić: U julu ili avgustu konkurs za zamenu stolarije, fasada ili kotlova

  Sredinom marta 2022. godine opština Inđija potpisala je ugovor o energetskoj sanaciji stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sa Ministarstvom rudarstva i energetike u vrednosti 12 miliona dinara. Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti je na osnovu javnog poziva odobrila sredstva za programe subvencionisanja kotlova u domaćinstvima, zamenu fasadne stolarije, izgradnju termičkog omotača objekta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dragan Ibročić: U julu ili avgustu konkurs za zamenu stolarije, fasada ili kotlova

  Sredinom marta 2022. godine opština Inđija potpisala je ugovor o energetskoj sanaciji stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sa Ministarstvom rudarstva i energetike u vrednosti 12 miliona dinara.

  Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti je na osnovu javnog poziva odobrila sredstva za programe subvencionisanja kotlova u domaćinstvima, zamenu fasadne stolarije, izgradnju termičkog omotača objekta i solarne panele.

  Čitaj povezane vesti:

  Gak: Uskoro formiranje komisije i pravilnika za konkurs o izmeni stolarije 17.03.2022.

  Načelnik Odeljenja za privredu i investicije opštine Inđija Dragan Ibročić je za lokalne medije izjavio da će konkursom u Inđiji, pored same stolarije biti obuhvaćena izolacija tavana i zidova, kao i zamena kotlova. Prema njegovim rečima, od trenutka potpisivanja ugovora sa resornim ministarstvom, predstoji rebalans budžeta, odnosno prilagođevanje sredstva koje će lokalna samouprava izdvojiti za ovaj projekat.

  – Nakon toga moramo da uradimo pravilnik, koji mora da prođe opštinsko Veće i skupštinsku odluku, Nakon toga se rade dva konkursa, odnosno odabir izvođača radova tj. firmi koje će ispuniti uslove za izvođenje određenih radova i konkurs prema građanima gde će se sredstva dodeljivati u skladu sa pravilnikom. Očekujemo da će u julu ili avgustu meseca biti konkurs za ovaj paket mera energetske efikasnosti. – obećao je Drgan Ibročić.

  Kako je predsednik opštine Vladimir Gak najavio, a načelnik Odeljenja za privredu i investicije potvrdio, ceo projekat zamene stolarije, kotlova ili izolacije, bi trebao biti završen do početka grejne sezne 2022. godine. Prema tvrdnjama nadležnih ceo posao oko utvrđivanja pravlnika, raspisivaja konkursa, odabira izvođača, rebalansa budžeta i konkretnih radova za 6 meseci biće gotov.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]