• Dragan J. Vučićević ušao u Okružni zatvor na izdržavanje kazne

  Kao što je nedeljama unazad najavljivao, vlasnik Informera ušao je u Okružni zatvor u Beogradu na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne. – Ja idem u zatvor jer neću da se povinujem nezakonitoj presudi. Mene je osudila politika. Ovi „hejterski“ mediji su pisali da neću otići u zatvor, baš me zanima da vidim šta će sutra da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dragan J. Vučićević ušao u Okružni zatvor na izdržavanje kazne

  Kao što je nedeljama unazad najavljivao, vlasnik Informera ušao je u Okružni zatvor u Beogradu na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne.

  Ja idem u zatvor jer neću da se povinujem nezakonitoj presudi. Mene je osudila politika. Ovi „hejterski“ mediji su pisali da neću otići u zatvor, baš me zanima da vidim šta će sutra da napišu. – kazao je Vučićević.

  Kako piše Danas, njega je ispratilo nekoliko prijatelja i članova porodice, među kojima je bio i funkcioner SNS Zoran Babić.

  Pre samog Vučićevićevog ulaska došlo je do manjeg incodenta kada su aktivisti Dveri Vučićeviću pružili sapun, javlja portal.  Tada je Vučićevićev sin hteo da nasrne na njih, ali ga je Vučićević sprečio.

  Vučićevića je na ulazu Simo Spasić molio da ne uđe, ali ga je na njegovo ubeđivanje ipak pustio.

  Dragan Vučićević osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara po privatnoj tužbi novinara televizije Insajder Jugoslava Ćosića. Vučićević je osuđen zbog krivičnog dela uvrede, a novčanu kaznu bio je u obavezi da plati u roku od tri meseca od pravosnažnosti presude.

  Ipak, kako Vučićević kaznu nije platio, ona je preinačena u šestomesečnu zatvorsku kaznu. Naime, Krivični zakonik propisuje da se novčana kazna prevodi u zatvorsku, tako što se za svakih hiljadu dinara određuje jedan dan u zatvoru.

  Ova kazna, po zakonu, ne može biti duža od šest meseci, ukoliko je iznos novčane kazne manji od 700 hiljada dinara.Vučićević je odlazak u zatvor danima najavljivao u dnevnim novinama Informer čiji je vlasnik, ističući da je sankcionisan zbog verbalnog delikta.

  On je u petak održao i konferenciju za medije na kojoj je istakao da će po ulasku u zatvor stupiti u štrajk glađu. Štrajk će, kako je naveo, prekinuti ukoliko mu budu ispunjena dva zahteva – revizija pravosnažne osuđujuće presude i pokretanje inicijative za izmenu Krivičnog zakonika kojim bi uvreda bila dekriminalizovana.

  O ovom slučaju nedavno se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je u telefonskom razgovoru molio Vučićevića da ne ide u zatvor, dodavši da je ponudio i da mu on plati kaznu.

  Izvor: Danas

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vucic-lose-za-srbiju-da-dragan-j-vucicevic-ode-u-zatvor/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija