• Dragan Jurić: Vlast u Inđiji se hvali kao tinejdžer kad izgubi nevinost

   „Napisao bih komentar, ali vi brišete komentare… A i tužite komentatore.” Ovaj komentar pratioci Fejsbuk stranice opština Inđija mogu videti ispod objava lokalne samouprave. Dragan Jurić nekadašnji stanovnik Beške ne preza od postavljanja istog komentara ispod skoro svake vesti a o svom običaju da koristi samo taj komentar kaže da je sarkastičan osvrt na vesti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dragan Jurić: Vlast u Inđiji se hvali kao tinejdžer kad izgubi nevinost

   „Napisao bih komentar, ali vi brišete komentare… A i tužite komentatore.” Ovaj komentar pratioci Fejsbuk stranice opština Inđija mogu videti ispod objava lokalne samouprave. Dragan Jurić nekadašnji stanovnik Beške ne preza od postavljanja istog komentara ispod skoro svake vesti a o svom običaju da koristi samo taj komentar kaže da je sarkastičan osvrt na vesti koje tamo čita a koje izgledju „kao hvalospev tinejdžera nakon prvog seksa“.

  Dragan Jurić je do 2014. godine živeo u Beški i kao sam kaže za IN Medija, živeći četvrt’ veka u Beški baštinio je sve tektonske poremećaje koji su se dešavali i odražavali na njegovo selo.

  U Bešku je došao 1991. godine iz Sremskih Karlovaca, a od 2014. živi i radi u Sremskoj Mitrovici. Za sebe kaže da je Sremac u pokretu koji ima svoj stav i rado ga iznosi.

  – Živim u skladu sa zdravim razumom, ne krijem se nigde i sve što mislim ja i kažem. Dešavalo mi se nebrojano puta da napišem komentar na Fejsbuk stranici opštine Inđija a da ga oni obrišu. Ali njihov problem je u tome što im administratori nisu budni celu noć, a ja jesam i nIje mi teško da ga napišem ponovo. – kaže za IN Medija Dragan Jurić.

  On ističe da je polarizacija u društvu jako velika a da je on „čovek svog mišljenja“, te da po mišljenje ne ide u stranku.

  -Opaske i moj stav su deo mog karaktera, koji će mi stav ako ga ne iznesem? Moji komentari su esencijalno i potpuno zasnovani na činjenicama, nikog ne vređam samo iznosim činjenice ali očigledno i to nije dozvojeno. – kaže Jurić.

  On ističe da je imao problema i pretnji zbog svojih stavova ali da ga to nije sprečilo da ih iznosi.

  Isti sarkastični komentar  „Napisao bih komentar, ali vi brišete komentare…” dopunio je opaskom “ a i tužite komentatore” nakon što je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak podneo 15 krivičnih prijava protiv građana Inđije. Kratkom rečenicom, koju iznova i iznova piše u komentarima želi da sa što manje priče opiše stanje uma, naroda i pojava.

  -Takve nebulozne vesti objavljuju, u kojima se hvale kao tinejdžer nakon prvog seksa – objašnjava Jurić svoj doživljaj sadržaja vesti lokalne zajednice.

  Muzičar, publicista i kuvar

  Jurić je osim „fejsbuk komentatora“ i muzičar, publicista i ponosni vlasnik kuvarske diplome. Do sada je izdao dve knjige, treća je u pripremi a u planu je i pisanje kuvara.

  Dragan Jurić napisao je i nadaleko poznatu pesmu „Lidlovska“ 2018. godine kao i otvoreno pismo Dariji Kisić Tepavčević u vreme pandemije. Zbog obe pesme imao je određenih problema ali su ga i pozitivne i negativne reakcije naterale da i dalje piše, komentaariše društvo i njegove pojave.

  -Trećeg marta 2020. godine trebala je da izađe moja prva knjiga, zbog vanrednog stanja svetlost dana ugledala je 6. maja te godine kada je vanredno stanje ukinuto zbog izbora. Diživljaji starog muzičara – prodati su brzinom svetlosti što me je ostavilo zatečenog. Moj izadač nije bio ništa manje iznenađen. – priseća se Jurić.

  Knjiga „Doživljaji starog muzičara“ je sklop 100 ekstemnih priča iz „bekstejdža“ koje je Jurić lično doživeo i svedočio tokom decenijskog bavljenja muzikom. Kaže da je to knjiga u kojoj ima 100 ekstremno smešnih, tužnih, pozitivnih i negativnih događaja.

  Druga knjiga „Crtice iz života“ nastala je kao omaž dobrim judima koji su živi ili nisu više među živima, autor kaže da čoveku može da se desi da umre dva puta, prvi kada stvarno umre i drugi put kada ga se niko više ne seti.

  – Kada neko umre sve se svodi na ta dva – tri dana žalosti, a ne pominje se šta je taj čovek za života radio. Čovek može dva puta da umre, kad umre stvarno i kada ga se niko više ne seti, čuvam ljude od zaborava. Ništa ne radim konfekcijski niti zato što se mora,  „Crtice iz  života“ je hronika sadašnjeg vremena. – kaže autor.

  Treća knjiga „Kolumne“ u štampi je mesec dana, ona je prema rečima Jurića zbir njegovih Fejsbuk statusa sabranih u knjigu i plod je dugoročnog rada.

  Najveća podrška je njegova žena Sanja koja uvek prva čita njegove tekstove i daje sud o njima.

  Verica Marinčić ( IN Medija)

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vladiir-gak-tuzio-gradjanina-jer-je-kritikovao-njegov-rad/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija