• Dragana Krivošija: Dizanje tegova je i ženski sport

  Dragana Krivošija dizanjem tegova bavi se više od decenije, potiče iz sportske porodice pa je talenat, kako kaže, nasledila od oca Gorana. Međutim, na treniranje je nije nagovorio otac nego prijateljica. Trenira u KDT „Kamen“ iz Inđije. IN Medija: U odluci da počneš da treniraš dizanje tegova nije te pokolebalo to što se za taj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dragana Krivošija: Dizanje tegova je i ženski sport

  Dragana Krivošija dizanjem tegova bavi se više od decenije, potiče iz sportske porodice pa je talenat, kako kaže, nasledila od oca Gorana. Međutim, na treniranje je nije nagovorio otac nego prijateljica. Trenira u KDT „Kamen“ iz Inđije.

  IN Medija: U odluci da počneš da treniraš dizanje tegova nije te pokolebalo to što se za taj sport veruje da utiče na specifičan izgled tela ?

  Moj otac je dizač tegova, tako da znam da te predrasude nisu tačne. Dizanje tegova oblikuje telo, oslobađa masnih naslaga, daje energiju, oslobađa stresa, štiti kosti… To su dobre strane ovog sporta koji ne menja telo u lošem smislu, nego sasvim suprotno.

  Foto: Dragana Krivošija / privatna arhiva

  IN Medija: Koliko žena u Inđiji trenira dizanje tegova i koliko žena se takmiči u ovom sportu inače u Srbiji?

  – U Inđiji trenira i takmiči se ukupno tri žene računajući i mene, to je za sada nadam se da ćemo omasoviti ovaj sport. Jer kažem, to je sport snage ali i lepog tela, rasterećenosti, oslobađa stresa i daje niz benefita. Na takmičenjima ima dosta žena, taj sport je zaživeo kod lepšeg pola i dosta su uspešne. Od prilike 15 nas se takmiči i to iz Iriga, Novog Sada, Beograda i Niša.

  IN Medija: Koji ti je uspeh najdraži?

  – Na skoro održanom takmičenju u Inđiji pokušala sam da  oborim državni rekord u kategoriji 58. Rezultat je bio: trzaj 53 izbačaj 60 a bilo je potrebno 61 da bih oborila državni rekord. Za mene to nije neuspeh, za mene je to korak do cilja obaranja državnog rekorda.

  IN Medija: Koliko je dizanje tegova sport snage a koliko tehnike?

  – I snaga i tehnika su podjednako važni. Mislim da je tehnika važnija, jer da nije nje ne bi mogao da se podigne toliki teret. Na jednom od snimaka koji vidiš, podižem 100 kilograma, na moju visinu i težinu rekli bi da je nemoguće. Ali moguće je uz volju, trening i upornost sve se može.

  Foto: Dragana Krivošija / privatna arhiva

  IN Medija: Ko ti je trener i čemu te je ovaj sport naučio, zašto bi ga nekom preporučila?

  – Trener mi je moj otac i ceo život sam u tom sportu bila prvo kao posmatrač a onda i učesnik, otac mi je uzor, trener i podrška. Ovaj sport može od vas napraviti jaču osobu, mentalno, jer istraživanja su pokazala da oni koji rade vežbe opterećenja lakše se nose sa stresnim situacijama, dakle jača duh i telo. Daje definiciju tela, razvija obline, uklanja masti, lepše spavate, mogu nabrajati dugo šta su sve dobre strane ovog sporta ali žene mogu same da dođu i uvere se.

  Foto: Dragana Krivošija / privatna arhiva

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]