• Dragoljub Trifunović ne želi da odgovori kakva je situacija sa rezervama vode u Inđiji

  Iako je RHMZ najavio toplotni talas za naredne dane kao i tropske noći, JKP “Vodovod i kanalizacija” kao ni director ovog preduzeća nisu želeli za IN Medija da daju podatak kakvo je stanje sa rezervama vode i da li preti mogućnost da dođe ponovo do nestašica vode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dragoljub Trifunović ne želi da odgovori kakva je situacija sa rezervama vode u Inđiji

  -Pozovite sutra u toku dana, osim direktora niko nije nadležan da daje izjave za medije. –informacija je iz JKP Vodovod i kanalizacija koju je IN Medija dobila danas u toku dana.

  Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas na području Srbije. Kako je saopšteno, jak i dugotrajan toplotni talas usloviće maksimalne temperature, posebno od 10. do 14. jula kada će temperatura biti od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

  Ovim povodom JKP Vodovod i kanalizacija kao ni lokalna samouprava nisu se oglasili sa informacijom o vodosnabdevanju, eventualnim restrikcijama vode i njenim zalihama.

  Podsetimo, JKP Vodovod I kanalizacija uvelo je restrikcije vode tokom noći na celom području opštine Inđija zbog prekomerne potrošnje vode izazvane naglim skokom temperature. Restrikcijie su uvedene 19. juna kada je situacija sa vodom već bila dramatična, ovo preduzeće pozvalo je potrošače da budu strpljivi i racionalni.

  Direktor ovog preduzeća se obratio građanima tek nakon nekoliko dana od nestašica vode

  Jednostavno visoke temperature prevelika potrošnja svih nas zajedno i građanstva i privrede doveli su do toga da ni maksimalni kapaciteti to ne mogu da izdrže. Juče smo imali jedan momenat racionalnizacije i izlaze vode za nijansu niže, očekujem da ćemo se danas još malo racionalizovati i da ćemo imati apsolutnu stabilizaciju vodnih rezervi. – kazao je Trifunović 22. juna.

  Vođeni iskustvom od pre dve nedelje IN Medija je pozvala i JKP Vodovod i kanalizacija kao i direktora Dragoljuba Trifunovića da javnost obaveste o rezerrvama vode i planu potrošnje u narednim danima obzirom na najavljene toplotne talase a odgovor je izostao.

  Po ugledu na ignosrisanje pitanja medija ignorišu se i građani koji nisu, ponovo, obavešteni preko sajta opštine Inđija, sajta Vodovoda ili preko društvenih mreža kakvo je stanje sa vodom i šta ih očekuje prilikom najavljenih visokih temperatura.

  Informacija se može očekivati sutra pre podne, nezvanično navode za IN Medija iz Vodovoda.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]