• Dramatično upozorenje za Windows 10 – odmah ažurirajte računar

  Korisnici Windows 10 se pozivaju da se uvere da su njihovi računari u potpunosti ažurirani jer su u poslednjoj nadogradnji ispravljene 44 ranjivosti, a tri se smatraju kritičnim, javlja britanski Express. Kompanija je objavila veliki broj nadogradnji koje će ispraviti te greške, od kojih se pojedine smatraju  do te mere ozbiljnim, da su označene kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dramatično upozorenje za Windows 10 – odmah ažurirajte računar

  Korisnici Windows 10 se pozivaju da se uvere da su njihovi računari u potpunosti ažurirani jer su u poslednjoj nadogradnji ispravljene 44 ranjivosti, a tri se smatraju kritičnim, javlja britanski Express.

  Kompanija je objavila veliki broj nadogradnji koje će ispraviti te greške, od kojih se pojedine smatraju  do te mere ozbiljnim, da su označene kao „kritične“.

  Microsoft je potvrdio da su hakeri uspeli da pronađu slabost u takozvanom „Windows Update Medic“, novom dodatku Windowsa 10 koji je napravljen da radi u pozadini i ispravlja greške u okviru Windows Update-a.

  – Napadač koji je uspešno iskoristio ovu ranjivost mogao bi da pokrene proizvoljan kod sa privilegijama sistema. To znači da bi napadač mogao da instalira programe, pregleda, menja ili briše podatke ili otvara nove naloge nad kojima bi imao punu kontrolu. Microsoft je istražio problem i objavio bezbednosne ispravke za rešavanje ove ranjivosti – naveo je Microsoft u saopštenju.

  Kompanija nije saopštila koliko je korisnika Windowsa pogođeno tim napadom.

  Inače, Microsoft je potvrdio da će podrška za Windows 10 prestati tek 14. oktobra 2025. godine, što ostavlja dovoljno vremena svima onima koji nemaju uslove da pređu na najavljeni Windows 11, niti novca za novi računar koji ga podržava, da nastave da koriste aktuelni operativni sistem.

  Novi operativni sistem Windows 11 stiže krajem ove godine, ali oni nestrpljiviji već sada mogu da se prijave na Beta program i skinu radnu verziju Windowsa 11.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA