• DRI proveravao RTV: Sudski spor zbog nove zgrade, uvećane plate i „plusevi“ za dolazak na posao

  Nezakonito uvećane plate, različiti koeficijenti za isti posao, odugovlačenje s imenovanjem generalnog direktora, ali i veliki sudski spor deo su otkrića državnog revizora u poseti RTV-u. Kako piše 021.rs, Državna revizorska institucija upravo je završila reviziju poslovanja Radio-televizije Vojvodine, u kojoj je kontrolisala javne nabavke, isplatu zarada i naknada troškova, ali i druga primanja zaposlenih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DRI proveravao RTV: Sudski spor zbog nove zgrade, uvećane plate i „plusevi“ za dolazak na posao

  Nezakonito uvećane plate, različiti koeficijenti za isti posao, odugovlačenje s imenovanjem generalnog direktora, ali i veliki sudski spor deo su otkrića državnog revizora u poseti RTV-u.

  Kako piše 021.rs, Državna revizorska institucija upravo je završila reviziju poslovanja Radio-televizije Vojvodine, u kojoj je kontrolisala javne nabavke, isplatu zarada i naknada troškova, ali i druga primanja zaposlenih u 2020. i 2021. godini.

  Revizija je pokazala zakonite i nezakonite prakse u ovoj velikoj medijskoj kući, koja je zakonski postavljena kao pokrajinski javni servis i zapošljava više od 1.200 ljudi.

  Slične vesti:

  Šper: Najvažnije je da se nakon sastanka sa REM – om imenuje v.d. generalnog direktora RTV

  Portal navodi da se među otkrićima DRI navodi sudski spor koji je pokrenuo izvođač radova u drugoj fazi izgradnje nove zgrade na Mišeluku. Uprava za kapitalna ulaganja APV je 2018. godine dodelila posao izgradnje zgrade u drugoj etapi izabranoj grupi ponuđača: SMB gradnja kao nosilac posla, a saradnici su Energotehnika – Južna Bačka, MPP Jedinstvo, Axis građevinski biro, Amber software, ION solutions, Intec i Modulor.

  Ugovorena vrednost radova je bila 1,5 milijardi dinara bez PDV, odnosno 1,8 milijardi dinara sa PDV, a izvođač SMB iz Subotice je dve godine kasnije fakturisala radove na iznos od 1,6 milijardi dinara bez PDV, što je više od ugovorene sume – zbog viška radova.

  Stručni nadzor i RTV su osporili višak radova po okončanoj situaciji u iznosu od čak 192 miliona dinara bez PDV, poručujući da količina ugovorenih radova nije ista količini radova koja je obračunata, pa ne može u celosti ni da se prizna i plati.

  Ugovorom koji su potpisale obe strane navodi se da se svaki višak radova mora odmah naglasiti i usvojiti, te da izvođač radova nije ovlašćen da samostalno menja obim ugovorenih radova, odnosno da izvede višak bez pisane saglanosti naručioca. Nakon što je RTV odbio da plati sporan deo zbog nepostojanja pravnog osnova, SMB gradnja je tužila Republiku Srbiju i RTV, što je predmet koji je upravo u Privrednom sudu.

  Ceo tekst možete pročitati na 021.rs.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jozef-klem-v-d-generalnog-direktora-rtv-a/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina