• Drugi upisni rok u srednje škole

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljuje objedinjen pregled slobodnih mesta po školama i obrazovnim profilima u Srbiji nakon prvog upisnog kruga. Prema pregledu preostalih slobodnih mesta, u inđijskim srednjim školama ostalo je ukupno 88 slobodnih mesta. čega je 16 slobodnih mesta Gimnazija Inđija a minimalan broj bodova za upis je 50,07. Ostala slobodna mesta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Drugi upisni rok u srednje škole

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljuje objedinjen pregled slobodnih mesta po školama i obrazovnim profilima u Srbiji nakon prvog upisnog kruga.

  Prema pregledu preostalih slobodnih mesta, u inđijskim srednjim školama ostalo je ukupno 88 slobodnih mesta. čega je 16 slobodnih mesta Gimnazija Inđija a minimalan broj bodova za upis je 50,07.

  Ostala slobodna mesta su sledeći smerovi trogodišnjeg I četvorogodišnjeg trajanja: frizer,industrijski I modni  krojač, konobar, turistički tehničar, serviser termičkih I rashladnih uređaja, električar, bravar zavarivač i operater mašinske obrade rezanjem.

  Slobodnih mesta za upis u srednje škole ima i u obližnjim mestima odnosno opštinama, ponudu preostalih mesta možete pogledati na ovm linku.

  Na portalu se ovim podacima pristupa kroz meni u kome treba birati obrazovne profile, u padajućem meniju bira se grad, odnosno opština, područje rada i profil.

  Slobodna mesta su označena zelenim kružićem.

  Učenici koji konkurišu u drugom upisnom krugu danas mogu da popune i predaju liste želja elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama, dok će sutra biti objavljen konačan raspored po srednjim školama.

  Što se tiče upisa u srednje škole, đaci koji su raspoređeni u prvom krugu prijave za upis mogu da podnesu direktno u srednjim školama u koje su primljeni sutra i prekosutra (sem za muzičke i baletske).

  Od danas do 20. jula prijave za upis se mogu podneti elektronski preko portala Moja srednja škola, posle prvog i posle drugog upisnog kruga.

  Iz Ministarstva prosvete podsećaju da se upis u srednje škole obavlja bez podnošenja bilo kakvih dokumenata logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]