• Država isplaćivala socijalnu i drugu pomoć pokojnicima

  Socijalna pomoć do nedavno je uplaćivana za 1.334 preminule osobe, dodatak za pomoć i negu drugog lica za čak 4.427 pokojnika, dok je usluga smeštaja plaćana za 308 osoba koje nisu među živima. Kako pišu Novosti, mnogi među njima su godinama na spisku umrlih. Koristeći rupe u sistemu socijalne zaštite, pojedinci su umesto roditelja, supružnika […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Država isplaćivala socijalnu i drugu pomoć pokojnicima

  Socijalna pomoć do nedavno je uplaćivana za 1.334 preminule osobe, dodatak za pomoć i negu drugog lica za čak 4.427 pokojnika, dok je usluga smeštaja plaćana za 308 osoba koje nisu među živima.

  Kako pišu Novosti, mnogi među njima su godinama na spisku umrlih.

  Koristeći rupe u sistemu socijalne zaštite, pojedinci su umesto roditelja, supružnika ili rođaka podizali novac koji im ne pripada i na taj način budžet Srbije oštetili za nekoliko desetina miliona evra, navodi list.

  Zbog toga su centri za socijalni rad pokrenuli postupke protiv svih koji su bez osnova primali novac, a to je rezultat primene Registra socijalnih karata, koji je uveden 1. marta prošle godine.

  U taj registar su do sada povezani Centralni registar stanovništva sa evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Republičkog geodetskog zavoda.

  Izvor: Fonet

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija