• Duhovske litije 12. juna kroz četiri inđijske ulice, opština bez obaveštenja o zatvaranju saobraćaja

  Srpska pravoslavna crkva u Inđiji saopštila je da organizuje proslavu gradske slave „Duhovi“ prema višegodišnjem protokolu. Obeležavanje gradske slave počinje 11. juna od 18 sati prazničnim bdenjem dok 12. juna, na dan slave, od 9 časova je služenje Svete Liturgije u hramu Vavedenja Presvete Bogorodice. Za 17 sati predviđena je Duhovska litija gradskim ulicama, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Duhovske litije 12. juna kroz četiri inđijske ulice, opština bez obaveštenja o zatvaranju saobraćaja

  Srpska pravoslavna crkva u Inđiji saopštila je da organizuje proslavu gradske slave „Duhovi“ prema višegodišnjem protokolu. Obeležavanje gradske slave počinje 11. juna od 18 sati prazničnim bdenjem dok 12. juna, na dan slave, od 9 časova je služenje Svete Liturgije u hramu Vavedenja Presvete Bogorodice.

  Za 17 sati predviđena je Duhovska litija gradskim ulicama, a nakon litije će u hramu Vavedenja Presvete Bogorodice biti služen Akatist Ikoni Presvete Bogorodice – u čast Njene ikone Lepavinske.

  Litije će se kretati istom deonicom kao i svake godine,  od Crkve Vavedenja Presvete Bogorodice do početka šetališta, zatim ulica Kralja Petra i do skretanja za Mitrovdansku, kompletna Mitrovdanska ulica i deo ulice Jug Bogdana od Mitrovdanske do Trga kod Pošte.

  Ranijih godina za vreme trajanja litije važio je izmenjen režim saobraćaja, odnosno za saobraćaj su bile zatvorene pomenute ulice od 17 do 19 časova.  

  Lokalna samouprava se do sada nije oglasila u kom periodu će 12. juna biti zatvorene za saobraćaj ulice kojima litija prolazi. Isto tako kabinet predsednika Opštine četiri dana pred proslavu još uvek nije uputio molbu vlasnicima ugostiteljskih objekata koji imaju letnje bašte u ulicama kroz koju prolazi litija da u nedelju, 12. juna u periodu od 17 do 19 časova isključe muziku, kako bi ova svečanost bila ispoštovana.

  IN Medija

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/13-miliona-dinara-za-gradsku-slavu-duhovi/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]