• Dunavske čarolije uprkos lošem vremenu

  U toku su 22. po redu „Dunavske Čarolije“, koje traju 29. avgusta. Ova tradicionalna manifestacija održava se u vikend naselju Čortanovci u organizaciji Planinarskog kluba „Železničar Inđija“, pod pokroviteljstvom Planinarskih društava Srbije i Vojvodine, Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Iako vremenski uslovi nisu idealni i kiša remeti tempo održavanja, „Čarlolije“ […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dunavske čarolije uprkos lošem vremenu

  U toku su 22. po redu „Dunavske Čarolije“, koje traju 29. avgusta. Ova tradicionalna manifestacija održava se u vikend naselju Čortanovci u organizaciji Planinarskog kluba „Železničar Inđija“, pod pokroviteljstvom Planinarskih društava Srbije i Vojvodine, Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

  Iako vremenski uslovi nisu idealni i kiša remeti tempo održavanja, „Čarlolije“ se održavaju po planu.

  – Vremenski uslovi nisu idealni i uticali su na to da imamo manje učesnika nego što je najavljeno, ali to je svakako avantura. Sve se održava po planiranom i ranije najavljenom programu – kazao je Vladimir Banić za IN Medija.

  Danas, drugog i glavnog dana susreta, održava se IV kolo treking lige Srbije, V kolo vojvođanske treking lige na stazama dugim 31,8km, 21,3km i 12, 1 kilometar.

  Na svim kontrolnim tačkama organizatori su za takmičare obezbedili voće, konditroske proizvode i druga osveženja. Sve staze će obezbeđivati volonteri Crvenog krsta Inđije, koji će držati dve kontrolne tačke i imati dežurnu ekipu na cilju.

  Medalje, foto Dunavske Čarolije/ Facebook

  Pešačka tura „Čortanovačka transverzala“ je u nastavku dana i na njoj će učesnici obići Rimski kastrum, spomenik mornarima, izvor Savinac, Hajdučki izvor, izvor Četiri kamena, stari rudnik, zaliv Agla, lokalitet Dabar i plažu “Varljivo leto ‘68”.

  „Čamdžanje“ Dunavom podrazumeva sat i po krstarenja oko ostrva Afrika, kupanje na peščanom sprudu i obilazak Burme i Ferdinog zaliva.

  U popodnevnim satima će nutricionistkinja i aktuelna prvakinja Srbije u planinskom trčanju Suzana Aćimović Đumić i operativni trener u planinskom trčanju i aktuelni prvak države u planinarskom trekingu Aleksandar Vukmirović održati predavanje „Optimalan način ishrane i treninga u trail trčanju“.

  Od 20 časova planiran je noćni orijentacioni kros za ljubitelje prave avanture, a organizatori tvrde da je čortanovačka šuma noću idealna za tu adrenalinsku disciplinu.

  Za kraj drugog dana, ispred planinarskog doma Kozarica, biće održana “ disko čarolija“.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija