• Dveri Inđija: Inđija, mesto gde zgrade niču, a zelenilo nestaje

  „I ono malo zelenila pretvaramo u zidove i beton.“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dveri Inđija: Inđija, mesto gde zgrade niču, a zelenilo nestaje
  Foto: IN Medija

  U Inđiji se u poslednje vreme dogodio građevinsku bum, ali u negativnom smislu. Grad su preplavili kranovi i građevinske mašine, gradi se nekoliko desetina stambenih zgrada, navodi opštinski odbor Dveri Inđija.

  Kako tvrde u svom saopštenju, lokalna samouprava deli dozvole za izgradnju rapidno, zanemarujući činjenicu da i ono malo zelenila pretvaramo u zidove i beton, opterećujemo vodovodnu mrežu, a gužva, koja je i sada nesnosna, biće još veća, jer će skoro svaki novi stanar doći u svoj novi dom sopstvenim automobilom, a parkinzi koji investitori naprave su mali ili ih čak ni nema.

  Sve bi bilo drugačije kada bi lokalna SNS vlast, na čelu sa Vladimirom Gakom, vratila cenu doprinosa na staru, oko 100 evra po izgrađenom kvadratu, umesto sadašnjih, planski smanjenih 20 evra po kvadratu. Zašto je vlast to uradila? Zato što je ogrezla u korupciju, a lokalni funkcioneri su toliko bahati da im je jedino lični interes fokus, građani ih ne zanimaju.- zaključuje se u saopštenju OO Dveri Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  Inđija 12. jula dobija novog predsednika Opštine

  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Inđija će biti održana 12. jula, saznaje IN Medija. Pored novih odbornika, Inđija će dobiti i novog predsednika Opštine kao i članove Opštinskog […]