• Dveri Inđija: Prioritet vlasti u Inđiji mora da bude seljak, poljoprivrednik 

  Inđijska vlast obećava 6 godina industrijsku zonu u Beški, za koju je 2017. godine iz budžeta izdvojeno 65 miliona dinara za realizaciju takvog projekta, navodi se u saopštenju Sprskog pokreta Dveri Inđija. – Navodno, postoji zainteresovanih stranih kompanija da bi u inđiskoj opštini gradili svoje proizvodne pogone.Građanima Inđije se preko postupka vlasti i medija plasira […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dveri Inđija: Prioritet vlasti u Inđiji mora da bude seljak, poljoprivrednik 

  Inđijska vlast obećava 6 godina industrijsku zonu u Beški, za koju je 2017. godine iz budžeta izdvojeno 65 miliona dinara za realizaciju takvog projekta, navodi se u saopštenju Sprskog pokreta Dveri Inđija.

  Navodno, postoji zainteresovanih stranih kompanija da bi u inđiskoj opštini gradili svoje proizvodne pogone.Građanima Inđije se preko postupka vlasti i medija plasira informacija da se samo sa otvaranjem novih industrijskih zona i stranih investicija otvaraju nova radna mesta.- kaže se u saopštenju. Iz pokreta Dveri poručuju da “sve moće drugačije”.

  To sve može da se radi drugačije, pre svega da se poljoprivredno zemljište koje daju stranim kompanijama ustupi domaćim poljoprivrednicima, gazdinstvima.Tim gazdinstvima treba omogućiti pristup finansijskim sredstvima i subvencijama koje i strane kompanije dobijaju da razvijaju male prehrambene pogone u okviru svojih gazdinstva.U tim pogonima bi se isto zapošljavali radnici i otvarali nova radna mesta.– kaže se u saopštenju.

  Strane kompanije su fleksibilne u svom poslovanju i čim se ukaže bolja prilika za profitom, oni veoma lako napuštaju tržište te zemlje i odlaze u zemlju koja trenutno nudi bolje mogućnosti(subvencije).

  Budućnost razvoja opštine Inđija mora biti u podršci domaćim kompanijama, domaćem poljoprivredniku i seljaku.Proizvodnja hrane prehrambene industrije su svakako budućnost, ali na žalost to treba da prepozna rukovodstvo Opštine Inđija.- navode iz pokreta Dveri Inđija.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/sudzum-opstina-indjija-vec-sest-godina-ne-moze-da-izdejstvuje-jednu-obicnu-saglasnost-vlade-rs/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika