• Dveri Inđija: Tražimo da se izradi podzemni ili nadzemni prelaz za pešake

  Opštiski odbor Dveri Inđija u svom saopšteju za medije podseća na problem stanovnika drugog dela Ulice Kralja Petra Prvog u Inđiji i zahteva od nadležnih da se izgradi podzemni ili nadzemni prelaz za pešake.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dveri Inđija: Tražimo da se izradi podzemni ili nadzemni prelaz za pešake
  Foto: IN Medija

  U jugoistočnoj radnoj zoni u Inđiji, u ulici Kralja Petra Prvog, živi i radi nekoliko hiljada radnika. Ta radna zona odvojena je krakom pruge Inđija – Šid, a preko nje davnih dana izgrađen je nadvožnjak, preko kojeg prelazi magistralni put M22. Taj nadvožnjak nikada nije imao pešačku stazu, te su građani prolazili ispod njega i prelazili divlji prelaz preko te pruge. – kaže se u saopštenju i dodaje da će zbog rekonstrukcije pruge Inđija – Šid biti podignut zid, a da nije isplaniran nikakav podzemni ili nadzemni prolaz za pešake i bicikliste.

  To znači da će jedina pešačka komunikacija građana iz tog dela Inđije biti nadvožnjak.Nadvožnjak, koji je predviđen samo za saobraćaj vozila, nema pešačku stazu i kao takav nikako ne može biti bezbedan i siguran za pešake i bicikliste.Postavlja se pitanje, gde su bili funkcioneri Inđije. Zašto nisu sugerisali da ovaj bezbednosni problem građana koji žive i rade sa druge strane pruge bude rešen na korist svih. – kaže se u saopštenju.

  Dveri upozoravaju da će biti ugrožena bezbednost dece kad idu u školu, bezbednost starih, ali i radnika koji rade u radnoj zoni u Inđiji.

  Jedina ispravna odluka je da se što pre iznađe tehničko rešenje za problem pešačkog prelaza preko ili ispod pruge. Da se obezbedi bezbednost i sigurnost svim građana Inđije ma gde oni živeli, da niko ne strahuje da li će mu se dete živo i zdravo vratiti iz škole. – zaključuje se u saopštenju opštinskog odbora Dveri Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika