• Džentlmen da budem

  Toni Parsons. Veliki pisac. Pravi džentlmen! I frajer. Ti kvaliteti doneli su mu veliko poštovanje muške i obožavanje ženske publike. Njegovo pisanje je iskustveno i životno. Bolno istinito i poetično. Muškarcima predstavlja primer a ženama vraća poverenje u muški rod. Takvog muškarce one zamišljaju, čeznu za njim, predaju mu se i opraštaju. Svakako pročitaj njegove […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Toni Parsons. Veliki pisac. Pravi džentlmen! I frajer.

  Ti kvaliteti doneli su mu veliko poštovanje muške i obožavanje ženske publike. Njegovo pisanje je iskustveno i životno. Bolno istinito i poetično. Muškarcima predstavlja primer a ženama vraća poverenje u muški rod. Takvog muškarce one zamišljaju, čeznu za njim, predaju mu se i opraštaju. Svakako pročitaj njegove knjige (koje sigurno nisi), kao – Čovek i dečak, Moja omiljena supruga…

  I razmotri njegove životne mudrosti i načela.

  Neki ljudi su predodređeni da budu vođe, a drugi da ih prate. Ti budi onaj koji pokazuje im put. Nikada nemoj da udariš nekoga ako možeš to da izbegneš. Postoje samo dva dobra razloga da nekoga udariš – ako se boriš za život ili ako ti je uvredio porodicu. I tada udari jako i udari prvi! Ne gubi vreme na priče.

  Pre nego što se skrasiš, uživaj sa mnogo žena. Ako možeš da se setiš svih onih sa kojima si imao seks, onda ih nisi imao dovoljno.

  Rutina je dobra i oslobađajuća. Daje strukturu haosu postojanja. Ali nemoj stvarati navike koje ne možeš da odbaciš u roku od 5 minuta.

  Ne gubi vreme na pripremanje. Samo počni! Vreme ide sve brže i svake godine imaš sve manje godina pred sobom. Najbolji način da održiš kondiciju sastoji se od teških, neglamoruznuh stvari – trbušnjaka, čučnjeva i udaraca u lice.

  Nauči da veruješ svojim instinktima. Samo se mrtvi prepuštaju plimi. A samo živi mogu da joj se suprostave. Teške večere u sitne sate prečica su do lošeg sna, proširanog struka i prerane smrti. Ako zbog poslovnih obaveza jedeš kasno po restoranima, onda naruči ono što bi jeo supermodel.

  Ne dozvoli sebi da izgubiš živce sa obezbeđenjem na aerodromu, uplakanim bebama i drugim vozačima. Strpljenje je rešenje mnogih malih životnih misterija i veština koje se uči i usavršava, poput jezika i borilačkih veština.

  Samosažaljenje je destruktivnije od heroina.

  Budi pristojan i ljubazan prema svima onima koji ne mogu išta da učine za tebe.

  Onaj ko ima najveću moć u bilo kom odnosu je onaj kome je najmanje stalo.
  Nikada ne spavaj sa njenom sestrom. Osim ako to nije ljubav tvog života. A njena sestra nikada nije ljubav tvog života.

  Zapanji druge svojim talentom. Zaseni ih svojim genijem. Ne pristupaj ničemu bezvoljno. Ne budi mlak. Iskoristi svaku priliku. Mnoge veze se ne završe na vreme. Mnoge se razvuku previše dugo.

  Ali nikada ne dozvoli da tvoja deca odrastaju u kući drugog muškarca.

  Niko ne zna celu priču jednog braka. Čak ni supružnici.

  Nedostatak novca je koren svog zla. Ništa ne oduzima toliko vremena kao siromaštvo. Novac ti ne kupuje sreću – kupuje ti vreme.

  Očekuj da uživaš na svakoj desetoj zvaničnoj večeri. Potrudi se da budeš ljubazan prema dami koja sedi do tebe ili preko puta. Čak i sa pijanim muškarcem na drugom kraju stola. Ni ne treba da bude zabavno. Da si hteo da uživaš, ostao bi kod kuće.

  Voli svoj posao. Pokušaj da ono čime se baviš bude skoro neodoljivo od tvoje velike strasti. To će ti ispuniti život. Kada te sve drugo izneveri, rad će te održati. Dati ti samopouzdanje, ispunjenje, novac, ljudski kontakt i razlog da izađeš iz kuće. U nekom trenutku moraćeš da radiš posao koji mrziš. To je za očekivati.

  Ako nemaš redovne orgazme, umrećeš. Tvoja prostata će predpostaviti da više nisi zainteresovan za ljudsku rasu. Uvećaće se i napasti te. Kada orgazmi prestanu, ni disanje nije daleko od toga.

  Misli na svoje zdravlje, ali nemoj biti opsednut. Odoli hipohondriji. Svi ćemo umreti, samo ne još.
  Misli na svoje prijatelje. Voli ih i neguj. Ne zezaj ih kada pogreše. Prijateljstvo je važno. Ali zapamti da smo na svetu svi sami. Ne plaši se da soliraš. Rođen si sam. Umrećeš sam.

  Kada god je moguće, idi peške.

  Nemoj da postaneš otac dok god ne budeš spreman da drugo ljudsko biće staviš ispred svojih potreba.

  Nauči koji most da pređeš a koji da spališ.

  pointtakenpr

  Ponekad ćeš doživeti poraz. U životu nikada nećeš biti previše uspešan, previše star ili previše mudar da bi omanuo. Očekuj poraz i dozvoli da ti on očeliči dušu. Neka te tvoji padovu učine jačim, ali i zahvalnim za uspeh.

  Ako si sa ocem imao bučne svađe, onda je to sasvim normalno. Ali moraš da daš sve od sebe da se pomirite. Zajedničko vreme očeva i sinova je ograničeno.

  Maniri su važni. Nema izgovora za nevaspitanost.

  Govor u javnosti i siguran seks su dve veštine koje moraš da savladaš.

  Na svetu ima mnogo divnih žena. Ali u životu možeš istinski voleti četiri ili pet.
  Ako se spetljaš sa udatom ženom, postaraj se da je srećno udata. Nesrećno udata će te odvući u ratnu zonu. Jedini izuzetak je udata žena sa kojom želiš da provedeš ostatak života.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]