Eparhija sremska kupila veterinarsku stanicu u Inđiji

Eparhija Sremska Srpske pravoslavne crkve za 4,25 miliona dinara kupila je Veterinarsku stanicu Inđija u stečaju, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Eparhija je kupila Veterinarsku stanicu kao pravno lice, kroz javno prikljupljanje ponuda.Procenjena vrednost Veterinarske iznosila je 6,13 miliona dinara. Prema nepotvrđenim informacijama, u planu je rušenje veterinarske stanice i izgradnja još […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Eparhija sremska kupila veterinarsku stanicu u Inđiji

Eparhija Sremska Srpske pravoslavne crkve za 4,25 miliona dinara kupila je Veterinarsku stanicu Inđija u stečaju, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Eparhija je kupila Veterinarsku stanicu kao pravno lice, kroz javno prikljupljanje ponuda.Procenjena vrednost Veterinarske iznosila je 6,13 miliona dinara. Prema nepotvrđenim informacijama, u planu je rušenje veterinarske stanice i izgradnja još jednog pravoslavnog hrama.

Veterinarska stanica Inđija osnovana je 4. januara1993. godine, do 2011. godine bila je u državnom vlasništvu da bi Odbornici Skupštine opštine Inđija 23. januara 2012.godine usvojili Inicijativu za prenos udela Republike Srbije u osnovnom kapitalu Veterinarske stanice „Inđija“ na opštinu Inđija. Veterinarska stanica u Inđiji je uz desetine drugih u Srbiji privatizovana, a kasnije je ta privatizacija poništena.  Veterinarska stanica Inđija u stečaju je 10 godina, tačnije od novembra 2011. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama do koje je IN Medija došla, u planu je rušenje zgrade veterinarske stanice u Inđiji, koju je kupila SPC, i na tom mestu je u planu izgradnja novog hrama, koji bi ujedno bio četvrti u samom mestu Inđija. Kako saznaje IN Medija, mesto na kome bi se gradio novi hram „najviša je tačka u Inđiji“ te bi to pogodovalo da se hram ističe. Plan o izgradnji hrama na ovom mestu datira unazad par godina, a navode o izgradnji novog hrama nije potvrdila Srpska pravoslavna crkva u Inđiji.

Naslovna fotografija: eparhijasremska.rs

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Lokalna vlast se pohvalila „građevinskim bumom“

Odeljenje za urbanizam u Inđiji u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što je to bio slučaj u prethodne dve godine, sapšteno je iz lokalne samouprave.

Film “Pokidan” u Kulturnom centru Inđija

Na bioskopskom reperoaru Kultrunog centra Inđija u petak 8, subotu 9. i nedelju 10. decembra je film “Pokidan”. Film je nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.