• EU uvodi digitalne vozačke dozvole

  Evropska komisija predložila je modernizaciju vozačkih dozvola, uključujući uvođenje digitalnih dozvola, prvih u svetu, prenose agencije. Digitalne dozvole će biti lakše zameniti i obnoviti pošto će sve procedure biti onlajn. Time će i građanima iz zemalja van EU biti olakšana zamena nacionalne dozvole za onu koja važi u EU. Evropska komisija je predložila je i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  EU uvodi digitalne vozačke dozvole

  Evropska komisija predložila je modernizaciju vozačkih dozvola, uključujući uvođenje digitalnih dozvola, prvih u svetu, prenose agencije.

  Digitalne dozvole će biti lakše zameniti i obnoviti pošto će sve procedure biti onlajn.

  Time će i građanima iz zemalja van EU biti olakšana zamena nacionalne dozvole za onu koja važi u EU.

  Evropska komisija je predložila je i nove odredbe sa ciljem da unapredi bezbednost svih učesnika u saobraćaju i pomoći ostvarenje cilja – da do sredine veka na putevima niko ne pogine.

  Deo novih pravila odnosi se na mlade vozače, koji će uz pratnju, moći da voze već od 17. godine, trajanje probne vozačke dozvole i probni period za nove vozače biće najmanje dve godine, predviđena je nulta tolerancija na vožnju pod dejstvom alkohola, ali i izmenjena obuka kojom bi se više pažnje stavilo na osetljive kategorije učesnika u saobraćaju.

  Predlog Evropske Komisije tek treba da razmotre Evropski parlament i Evropski Savet u redovnom postupku, a procedura usvajanja će trajati mesecima.

  Naslovna fotografija: Sorin GheorghitaUnsplash
  IN Medija

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dri-saobracajna-infrastruktura-u-srbiji-nije-prilagodjena-biciklistima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H