• Evo kako Netfliks planira da vas spreči da delite svoju lozinku

  Netfliksov predstojeći obračun sa svima koji dele lozinke uključuje planove koji će primorati korisnike da se redovno povezuju na Wi-Fi mrežu domaćinstva gde je nalog prvi put prijavljen. Striming gigant je i na svom sajtu otkrio više detalja o tome kako će kompanija konačno zauzeti oštriji stvar protiv ove prakse, koju je i sam Netfliks […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Evo kako Netfliks planira da vas spreči da delite svoju lozinku

  Netfliksov predstojeći obračun sa svima koji dele lozinke uključuje planove koji će primorati korisnike da se redovno povezuju na Wi-Fi mrežu domaćinstva gde je nalog prvi put prijavljen.

  Striming gigant je i na svom sajtu otkrio više detalja o tome kako će kompanija konačno zauzeti oštriji stvar protiv ove prakse, koju je i sam Netfliks nekada promovisao.

  Iako će nalozi i dalje biti deljeni u okviru jednog doma, Netflix je predstavio nove mere kako bi osigurao da svaki uređaj ulogovan na tom nalogu bude povezan sa primarnom lokacijom vlasnika naloga, piše nova.rs.

  Sa kim ću moći da delim svoj nalog?

  Ljudi u vašem domu i dalje mogu da koriste vaš nalog – tako da ako mama ili tata plaćaju, ali su deca i dalje kod kuće, mogu da imaju svoje profile i gledaju Netfliks na svojim uređajima kao i do sada.

  Međutim, ako su deca otišla na fakultet ili su se iselila, pristupanje Netfliksu njihovih roditelja postaje mnogo teže.

  Kako će ovo biti sprovedeno?

  Uređaji koji se redovno povezuju na Wi-Fi koji pripada vlasniku naloga biće tretirani kao pouzdani. Moraćete da se povežete na taj Wi-Fi najmanje jednom mesečno kako vam nalog ne bi bio blokiran.

  Ali ako se uređaj izvan vašeg domaćinstva prijavi ili se često koristi, Netfliks kaže da može tražiti da verifikujete taj uređaj pre nego što se može koristiti za gledanje bilo čega.

  Kakva vrsta verifikacije?

  Netfliks kaže da će poslati link na mejl ili telefonski broj povezan sa primarnim vlasnikom naloga, sa četvorocifrenim kodom koji će morati da se unese na „nepouzdanom“ uređaju u roku od 15 minuta.

  Ovo se, kako kompanija navodi, primenjuje periodično.

  A ovo će vam takođe biti potrebno ako ste odsutni od svog doma duži vremenski period, na primer ako ponesete telefon na put i planirate da nastavite da koristite Netfliks.

  Mogu li i dalje da delim svoj nalog?

  Tehnički, da, ali postaje mnogo komplikovanije, rizičnije i moglo bi da vas košta.

  Sudeći po testiranjima, to znači dodatnih 3 evra mesečno na već postojeću pretplatu.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]