• Evrodizel jeftiniji za osam dinara a benzin BMB 95 pet dinara po litru

  Litar evrodizela će, do sledećeg petka, na pumpama koštati maksimum 209 dinara, dok će cena benzina evropremijum BMB 95 biti najviše 178 dinara za litar, objavilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine. Dizel je, tako, pojeftinio za osam dinara, a benzin za pet, naveli su iz Ministarstva. Tokom proteklih nedelju dana, litar evrodizela je na pumpama […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Evrodizel jeftiniji za osam dinara a benzin BMB 95 pet dinara po litru

  Litar evrodizela će, do sledećeg petka, na pumpama koštati maksimum 209 dinara, dok će cena benzina evropremijum BMB 95 biti najviše 178 dinara za litar, objavilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

  Dizel je, tako, pojeftinio za osam dinara, a benzin za pet, naveli su iz Ministarstva.

  Tokom proteklih nedelju dana, litar evrodizela je na pumpama bio 217 dinara, dok je benzin evropremijum BMB 95 bio 183 dinara.

  Vlada Srbije propisala je način kako se utvrđuje maksimalna cena ova dva goriva na benzinskim pumpama, a primena ove uredbe produžena je do kraja novembra.

  Vlada Srbije  je juče produžila trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra, kao i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

  Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, članovi Vlade doneli su i odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe.

  Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, a trajaće mesec dana.

  Vlada je na jučerašnjoj sednici odlučila da se privremena zabrana izvoza Evro dizela EN 590 produži za još sedam dana.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI