Evropska federacija novinara: Vučićev način vladanja izgradio je ovakvo društvo u Srbiji

Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever izjavila je da je način vladanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to, kako je ukazala, „nije demokratija“, izgradio sliku društva i medija u Srbiji danas. – Njegova dramatična obraćanja u poslednja dva dana u kojiima ponovo pokazuje zbog čega smo svi u ovakvom užasu.- rekla je Sever za list […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Evropska federacija novinara: Vučićev način vladanja izgradio je ovakvo društvo u Srbiji

Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever izjavila je da je način vladanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to, kako je ukazala, „nije demokratija“, izgradio sliku društva i medija u Srbiji danas.

Njegova dramatična obraćanja u poslednja dva dana u kojiima ponovo pokazuje zbog čega smo svi u ovakvom užasu.- rekla je Sever za list Danas, na konstataciju da je Vučić doneo presudu osumnjičenima za zločine rekavši da „belog dana neće videti“.

Sever je ocenila da „nemamo pravo što se čudimo, Vučić je pre dva dana izneo medicinske podatke osumnjičenog dečaka“. „Neverovatno mi je da se on ni u jednoj sekundi nije zapitao, išao u introspekciju svog ponašanja i da on nije ni pomislio ‘da li trebamo nešto drugačije’? „, navela je Sever.

Kako je rekla, „u vašem društvu u medijima ima ljudi koji imaju visoke moralne i etičke kvalitete, koji su profesionalci, koji ne trebaju odustati“. „Tebaju nastaviti raditi svoj posao kao i do sada i nadam se da će se čuti bolje i jače“, poručila je Sever.

Izvor: Beta

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Proglašeno 13 izbornih lista

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za izbore 17. decembra, a najkasnije do 1. decembra Republička izborna komisija (RIK) treba da utvrdi zbirnu listu.