• Facebook mora da proda Instagram i Whatsapp?

  Američka federalna komisija za trgovinu pokrenula je postupak protiv Fejsbuka navodeći da kompanija mora da se podeli i proda aplikacije „Instagram“ i „Whatsapp“, piše Independent. U žalbi se tvrdi da Fejsbuk ima monopol nad društvenim mrežama u Sjedinjenim Američkim Državama, kao dugogodišnju praksu gušenja konkurencije. Federalna komisija za trgovinu kao i antimonopolski organi SAD-a negoduju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Facebook mora da proda Instagram i Whatsapp?

  Američka federalna komisija za trgovinu pokrenula je postupak protiv Fejsbuka navodeći da kompanija mora da se podeli i proda aplikacije „Instagram“ i „Whatsapp“, piše Independent.

  U žalbi se tvrdi da Fejsbuk ima monopol nad društvenim mrežama u Sjedinjenim Američkim Državama, kao dugogodišnju praksu gušenja konkurencije.

  Federalna komisija za trgovinu kao i antimonopolski organi SAD-a negoduju zbog ogromne moći Fejsbuka, kao i načina na koji posluje i onemogućava konkurenciju kupujući kompanije u razvoju. Te kupovine uključuju „Instagram“ i „Whatsapp“ koji danas čine veliki deo kompanije.

  Monopol i gušenje konkurencije

  Fejsbuk je takođe optužen da nastavlja da model kupovine konkurencije, pomoću čega stvara zaštitni zid oko svog monopola nad društvenim mrežama. FTC takođe upozorava da će kompanija nastaviti sa ovakvom praksom ukoliko ne bude zaustavljena.

  U zaključku FTC traži da Fejsbuk proda „Instagram“ i “Whatsapp“ i da se na taj način osigura zdravija konkurencija. Zahteva se i da se kompaniji zabrane takve kupovine i da se u budućnosti vrši obavezna provera svega što Fejsbuk kupuje.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA

  Upozorenje korisnicima Yettel banke

  Yettel banka upozorila je korisnike da se pojavio lažni profil banke u kom pozivaju da se učestvuje u anketi i da korisnici ne pristuipaju anketi I ne ostavljaju lične […]