• „Fazno“ saopštavanje troškova, ali ne „neposlušnim“ medijima

  Opština Inđija konkurisaće kod države za 35 miliona dinara, za izgradnju šetališta nad Dunavom u Starom Slankamenu. Vrednost prve faze projekta, kako je navela opštinska uprava, vredi 120 miliona dinara, ali nije saopšteno koliko faza će radovi imati i koliko će iznositi ukupni troškovi ovog poduhvata. Prethodno je saopšteno da „radovi počinju ove godine“. Prema […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Fazno“ saopštavanje troškova, ali ne „neposlušnim“ medijima

  Opština Inđija konkurisaće kod države za 35 miliona dinara, za izgradnju šetališta nad Dunavom u Starom Slankamenu.

  Vrednost prve faze projekta, kako je navela opštinska uprava, vredi 120 miliona dinara, ali nije saopšteno koliko faza će radovi imati i koliko će iznositi ukupni troškovi ovog poduhvata. Prethodno je saopšteno da „radovi počinju ove godine“.

  Prema ranijim najavama, šetalište će biti dugačko oko 620 metara. Početak staze je planiran od turističkog info centra opštine Inđija i prostiraće se do marine „Mika Alas“.

  Pored staze, planirano je postavljanje klupa, a duž staze i rasveta, koja će omogućiti bezbedniji večernji boravak na reci.

  – Staza prati liniju Dunava, u zoni zelenila koje će ostati netaknuto – navela je ranije opštinska uprava.

  Osim pešačke staze, iz opštine Inđija naveli su da planiraju i izgradnju pristaništa za turističke brodove, vidikovca, prilazne staze za pešake, kao i punktova za postavku izložbi, prodajnih štandova ili drugih povremenih aktivnosti.

  Budući izgled šetališta u Starom Slankamenu

  Ministarka Matić i opštinska SNS vlast selektivno obaveštavaju građane

  Najava da će opština konkurisati kod države za sufinansiranje Slankamenačkog šetališta saopštena je tokom posete ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjane Matić opštini Inđija.

  Novinari IN Medija ponovo su bili neopoželjni na javnom događaju od interesa za građane koji organizuje opštinska uprava i jedini nisu bili pozvani da novinarski isprate događaj.

  Na fotografijama koje je objavila opštinska uprava vidi se veći broj lokalnih novinara, kamera i fotoaparata, ali novinarima IN Medija ponovo nije bilo omogućeno da se nađu među kolegama izveštačima.

  Nekada targetiranje, a danas ignorisanje nezavisnih novinara, postala je ustaljena praksa koju sprovodi lokalna SNS, čime selektuju medije, ali i građane, kojima se mora pružiti lični izbor kada je u pitanju izvor nihovog informisanja.

  Inače, već godinu IN Medija bezuspešno traži od lokalne vlasti da naš portal uvrsti u spisak registrovanih medija koji se nalazi na opštinskom sajtu, ali višestruki pozivi upućeni čelnicima opštinske uprave bili su – ignorisani.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/diskriminacijom-in-medije-opstina-krsi-zakon/

  O Slankamenu, a Slankamen nije videla

  Ministarka Matić posetila je Inđiju povodom razgovora o daljem unapređenju turizma u opštini, a posebno zbog razgovora o slankamenačkom šetalištu. Nakon sastanka u opštini, odveli su je u obilazak Ketlskog sela, gde se malo i zabavila, kao i privatne Adligat galerije, ali do Slankamena nije stigla.

  Fotografije: Opština Inđija
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI