„Fazno“ saopštavanje troškova, ali ne „neposlušnim“ medijima

Opština Inđija konkurisaće kod države za 35 miliona dinara, za izgradnju šetališta nad Dunavom u Starom Slankamenu. Vrednost prve faze projekta, kako je navela opštinska uprava, vredi 120 miliona dinara, ali nije saopšteno koliko faza će radovi imati i koliko će iznositi ukupni troškovi ovog poduhvata. Prethodno je saopšteno da „radovi počinju ove godine“. Prema […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
„Fazno“ saopštavanje troškova, ali ne „neposlušnim“ medijima

Opština Inđija konkurisaće kod države za 35 miliona dinara, za izgradnju šetališta nad Dunavom u Starom Slankamenu.

Vrednost prve faze projekta, kako je navela opštinska uprava, vredi 120 miliona dinara, ali nije saopšteno koliko faza će radovi imati i koliko će iznositi ukupni troškovi ovog poduhvata. Prethodno je saopšteno da „radovi počinju ove godine“.

Prema ranijim najavama, šetalište će biti dugačko oko 620 metara. Početak staze je planiran od turističkog info centra opštine Inđija i prostiraće se do marine „Mika Alas“.

Pored staze, planirano je postavljanje klupa, a duž staze i rasveta, koja će omogućiti bezbedniji večernji boravak na reci.

– Staza prati liniju Dunava, u zoni zelenila koje će ostati netaknuto – navela je ranije opštinska uprava.

Osim pešačke staze, iz opštine Inđija naveli su da planiraju i izgradnju pristaništa za turističke brodove, vidikovca, prilazne staze za pešake, kao i punktova za postavku izložbi, prodajnih štandova ili drugih povremenih aktivnosti.

Budući izgled šetališta u Starom Slankamenu

Ministarka Matić i opštinska SNS vlast selektivno obaveštavaju građane

Najava da će opština konkurisati kod države za sufinansiranje Slankamenačkog šetališta saopštena je tokom posete ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjane Matić opštini Inđija.

Novinari IN Medija ponovo su bili neopoželjni na javnom događaju od interesa za građane koji organizuje opštinska uprava i jedini nisu bili pozvani da novinarski isprate događaj.

Na fotografijama koje je objavila opštinska uprava vidi se veći broj lokalnih novinara, kamera i fotoaparata, ali novinarima IN Medija ponovo nije bilo omogućeno da se nađu među kolegama izveštačima.

Nekada targetiranje, a danas ignorisanje nezavisnih novinara, postala je ustaljena praksa koju sprovodi lokalna SNS, čime selektuju medije, ali i građane, kojima se mora pružiti lični izbor kada je u pitanju izvor nihovog informisanja.

Inače, već godinu IN Medija bezuspešno traži od lokalne vlasti da naš portal uvrsti u spisak registrovanih medija koji se nalazi na opštinskom sajtu, ali višestruki pozivi upućeni čelnicima opštinske uprave bili su – ignorisani.

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/diskriminacijom-in-medije-opstina-krsi-zakon/

O Slankamenu, a Slankamen nije videla

Ministarka Matić posetila je Inđiju povodom razgovora o daljem unapređenju turizma u opštini, a posebno zbog razgovora o slankamenačkom šetalištu. Nakon sastanka u opštini, odveli su je u obilazak Ketlskog sela, gde se malo i zabavila, kao i privatne Adligat galerije, ali do Slankamena nije stigla.

Fotografije: Opština Inđija
IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije VESTI

Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, a detalji blokade će se tek znati posle sastanka u petak kada ističe i rok za odgovor Vlade i Ministarstva poljoprivrede. Mada poljoprivrednici za sada ne otkrivaju planove […]

Zimsko računanje vremena od nedelje 29. oktobra

Letnje računanje vremena u 2023. godini prestaje u nedelju 29. oktobra u 3 časa ujutro. U noći između subote i nedelje časovnike treba pomeriti za jedan sat unazad, sa 3 na 2 časa, u skladu sa Zakonom o računanju vremena. Čas koji se, zbog pomeranja za jedan čas unazad, pojavljuje dva puta između dva i […]

Facebook omogućio kreiranje do četiri dodatna profila, za prebacivanje se nije potrebno odjaviti

Kompanija Meta je saopštila da korisnici Facebook-a mogu kreirati do četiri dodatna profila, a za prebacivanje između njih nije potrebno odjaviti se. Ova funkcija se testira od juna prošle godine. Meta predlaže kreiranje profila za privatni život, za posao, kao i za specifična interesovanja ili zajednice koje bi korisnik radije odvojio od privatnog, odnosno glavnog […]

INĐIJA: Preostalo novca za zamenu stolarije, uskoro novi konkurs

Iz lokalne samouprave najavljeno je da će preostalih 6 miliona dinara za zamenu stolarije koje nisu utrošene u prošlom konkursu, ponovo biti namenjene za isti projekat. Sa istim iznosom učestvovaće i Ministarstvo rudarstva i energetike. Ministarstvo rudarstva i energetike  raspisalo je u junu javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća […]