• Fejsbuk sprema sopstvenu valutu: Stižu „Zuck Bucks“

  Mark Zakerberg planira da razvije sopstvenu virtuelnu valutu za korisnike Fejsbuka i Instagrama kako bi umanjio zavisnost ovih platformi od oglašavanja. Zaposleni u kompaniji ovu valutu nazivacju „Zuck Bucks“. Kompanija Meta je najavila da razvija niz virtuelnih proizvoda uključujući digitalne tokene, autorske novčiće i digitalne valute, a svrha je diversifikacija prihoda i revitalizacija korisničke baze. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Fejsbuk sprema sopstvenu valutu: Stižu „Zuck Bucks“

  Mark Zakerberg planira da razvije sopstvenu virtuelnu valutu za korisnike Fejsbuka i Instagrama kako bi umanjio zavisnost ovih platformi od oglašavanja. Zaposleni u kompaniji ovu valutu nazivacju „Zuck Bucks“.

  Kompanija Meta je najavila da razvija niz virtuelnih proizvoda uključujući digitalne tokene, autorske novčiće i digitalne valute, a svrha je diversifikacija prihoda i revitalizacija korisničke baze.

  Proizvodi koji su u pripremi uključuju „društvene žetone“ ili „žetone reputacije“, koje korisnici mogu koristiti kao nagrade. Takođe radi se i na „novčićima za autore“, koje bi mogli da koriste influenseri na Instagramu, navodi Fajnenšl Tajms.

  Ovo nije prvi put da je Fejsbuk pokušava da se preseli u svet virtuelnih finansija. 2009. godine, Fejsbuk je pokrenuo „kredite“ kako bi olakšao kupovinu u aplikaciji tada veoma popularne igre Zinga’s FarmVille. Iako je bio uspešan, zatvoren je četiri godine kasnije nakon što je Fejsbukov međunarodni rast doveo do skupih konverzija lokalnih valuta.

  Meta takođe želi da uđe u svet nezamenljivih tokena (NFT), sa planovima da dozvoli njihovu integraciju u Instagram i Fejsbuk.

  Naslovna fotografija: Alex Haney
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI