• FIFA suspendovala FK Inđija

  Fudbalski klub Inđija nalazi se u društvu pet fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije koji neće moći da registruju nove igrače dok ne izmire dugovanja na osnovu pravosnažnih odluka FIFA i organa Fudbalskog saveza Srbije. Fudbalski klub Inđija našao se na spisku FIFA o automatskoj suspenziji zbog duga izraelskom superligašu Hapoel Ramat Ganu. – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FIFA suspendovala FK Inđija

  Fudbalski klub Inđija nalazi se u društvu pet fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije koji neće moći da registruju nove igrače dok ne izmire dugovanja na osnovu pravosnažnih odluka FIFA i organa Fudbalskog saveza Srbije.

  Fudbalski klub Inđija našao se na spisku FIFA o automatskoj suspenziji zbog duga izraelskom superligašu Hapoel Ramat Ganu.

  – U pitanju je dug od pre dve – tri godine u iznosu oko 6.000 evra, koji će biti izmiren u najskorije vreme. Prelazni period je tek počeo tako da će do završetka prelaznog roka biti rešeno dugovanje prema Izraelcima. – kazao je za IN Medija Dragan Pilipović direktor FK “Inđija”

  Odluke o suspenziji sprovodi Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Do izmirenja dugovanja, ili dogovora sa poveriocima, sankcionisani klubovi neće moći da registuju nove igrače angažovane u prelaznom roku.

  Prema nepotvrđenim informacijama FK Inđija u novoj sezoni u planu ima četiri nova igrača kao pojačanje, te je za očekivati da dugovanja budu izmirena.

  Pored Inđije na FIFA spisku suspendovanih nalazi se i  Novi Pazar kao jedini je kažnjeni superligaš. Klub sa Gradskog stadiona nije izmirio dugovanja prema bivšem prvotimcu Tamirlanu Džamalutdinovu.

  FIFA spor sa nekadašnjim prvotimcem, Milošem Krkotićem, izgubio je i prvoligaš Zlatibor. Crnogorski fudbaler, uz teške reči, napustio je najvišu kotu fudbalske Srbije, sredinom prošle jeseni. Zlatiborci su suspendovani do izmirenja duga, ili definisanja plana otplate kompletnog iznosa.

  Ostala dva spora, takođe, protiv klubova Prve lige, vođena su pred organima Fudbalskog saveza Srbije. Pod suspenzijom je šabačka Mačva, zbog dugovanja Spartak Ždrepčevoa krv.

  Rad se redovno, pred početak prelaznog roka, nalazi na listi suspendovanih klubova, prema pravosnažnoj presudi Veća za rešavanje sporova FSS, moraju da isplate novac bivšem treneru Zoranu Ljubinkoviću, koji je pređao u OFK Žarkovo i tužio bivši klub.

  Prelazni rok počeo je u petak 24. juna i traje dva i po meseca, tačnije do 15. septembra. Početak 17. šampionata Srbije je 8. jula.

  Verica Matrinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  12 miliona za sportske programe od javnog interesa

  Opština Inđija raspisala je javni konkurs za dodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje posebnih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta na teritoriji […]