• Televizijska premijera filma „Lihvar“ 2. januara

  Za predstojeće novogodišnje praznike RTS obezbedila je i TV premijere dva zapažena ovogodišnja srpska filmska ostvarenja. U pitanju su filmovi „Toma“ u režiji  Dragana Bjelogrlića , koji će biti prikazan na Prvom programu 1. januara u 21:10, i „Lihvar“ u režiji Nemanje Ćeranića, čija je televizijska premijera zakazana 2. januara, s početkom u 21:15, takođe na prvom programu javnog servisa. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Televizijska premijera filma „Lihvar“ 2. januara

  Za predstojeće novogodišnje praznike RTS obezbedila je i TV premijere dva zapažena ovogodišnja srpska filmska ostvarenja. U pitanju su filmovi „Toma“ u režiji  Dragana Bjelogrlića , koji će biti prikazan na Prvom programu 1. januara u 21:10, i „Lihvar“ u režiji Nemanje Ćeranića, čija je televizijska premijera zakazana 2. januara, s početkom u 21:15, takođe na prvom programu javnog servisa.

  Film Lihvar snimljen je u potpunosti u Inđiji i predstavlja kombinaciju kriminalističke drame i trilera i donosi priču o Mundiru, zelenašu, bivšem bokseru koji boluje od dijabetesa. On je čovek starog kova koji shvata da su se vremena promenila, priroda posla zelenaša je sada drugačija: sve se radi preko ugovora, preko advokata, nema više prebijanja i pretnji kao pre. U poslednje vreme je imao mnogo prijava i malo je falilo da završi u zatvoru. Mundir se uvek čvrsto držao svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikada ne daje pare narkomanima. Zbog toga je izgradio ime koje se izgovara sa puno poštovanja. Usled problema sa prijavama i pogoršanja njegovog dijabetesa, Mundir je u procesu pokretanja legalanog posla: otvaranja teretane sa salom za aerobik i borilačke veštine. Uložio je u sprave i opremu, završavaju se radovi sa krečenjem, osposobljavanjem objekta i postavljenjem stvari. Mundir želi da se povuče iz prljavog posla, ali to neće biti onoliko lako koliko on misli.

  Film inđijskog reditelja, Nemanje Ćeranića pobrao je brojne nagrade na festivalima tokom godine na izmaku, te svi oni koji nisu bili u situaciji da pogledaju ovo ostvarenje imaju priliku da pogledaju u televizijskoj premijeri.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]