• Firmi koja se dovodi u vezu sa Marijanom Rističevićem odbijen zahtev za upotrebnu dozvolu

  Opštinska uprava Inđija odbila je zahtev firme “Aliquantum agro doo“  za izdavanje upotrebne dozvole za farmu za tov junadi, saznaje IN Medija. Pomenuta firma se dovodi u vezi za predsednikom Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem. Kako je ranije pisao VOICE, Opština Inđija dala je ,početkom 2018. godine, u zakup 200 hektara poljoprivrednog zemljišta, na 30 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Firmi koja se dovodi u vezu sa Marijanom Rističevićem odbijen zahtev za upotrebnu dozvolu
  Foto: Medija centar

  Opštinska uprava Inđija odbila je zahtev firme “Aliquantum agro doo“  za izdavanje upotrebne dozvole za farmu za tov junadi, saznaje IN Medija.

  Pomenuta firma se dovodi u vezi za predsednikom Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem.

  Kako je ranije pisao VOICE, Opština Inđija dala je ,početkom 2018. godine, u zakup 200 hektara poljoprivrednog zemljišta, na 30 godina, kompaniji čije je sedište na istoj adresi kao i prostorije Narodne seljačke stranke Marijana Rističevića.

  Investicija, vredna 862 hiljade evra, podrazumeva izgradnju farma za uzgoj priplodnih grla tovnih rasa, pogon za preradu goveđeg mesa i objekat za preradu biomase.

  Predlog odluke o davanju zemljišta u zakup su članovi Opštinskog veća u Inđiji utvrdili 10. januara 2018. godine, kada je pravni zastupnik kompanije “Aliquantum agro doo“ iz Inđije bio Stevan Došen iz Novih Karlovaca, rođen 1936. godine. Opozicija je negodovala i postavila pitanje “kako će čovek od 82 godine sprovesti investicioni plan od 30 godina?”

  Međutim, na dan održavanja sednice Skupštine opštine Inđija (14. februar 2018. godine), na kojoj je podržana odluka, direktor “Aliguantum agro doo” je bio znatno mlađi Željko Stanojević (rođen 1969. godine) koji je i danas zakonski zastupnik ove firme.

  Ako te zanima:

  Na današnji dan smenjen Marijan Rističević

   U obrazloženju odbijanja zahteva za upotrebnu dozvolu se navodi da je Aliqountum doo podneo zahtev 15. jula ove godine ali su nedostajali elektronski potpisi odgovornih lica investitora, vršioca stručnog nadzora i izvožača radova.  Takođe, nedostajao je i elektronski potpis predsednika i svih članova komisije za tehnički pregled.

  Kako se u obrazloženju navodi, reč je o formalnim uslovima a investitor je dužan da u roku od 10 dana ili najkasnije 30 dana podnese nov zahtev.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/risticevic-u-maniru-ucesnika-farme/

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]