• FK Inđija: Ako je kazna da se zataška istina, nećemo ćutati

  Reagujći na nepravedno suđenje ali i novinske natpise nakon odigranig drugog kola plej-ofa  protiv ekipe Železničara iz Pančeva, FK Inđija izdao je saopštenje, obraćajući se sportskoj i fudbalskoj javnosti. – Predažemo da FSS, sudijske organizacije FSS, UEFA, policija ili bilo koji drugi državni organi, odmah saslušaju ili sprovedu istragu da li je u ovoj utakmici […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FK Inđija: Ako je kazna da se zataška istina, nećemo ćutati
  Foto: IN Medija

  Reagujći na nepravedno suđenje ali i novinske natpise nakon odigranig drugog kola plej-ofa  protiv ekipe Železničara iz Pančeva, FK Inđija izdao je saopštenje, obraćajući se sportskoj i fudbalskoj javnosti.

  – Predažemo da FSS, sudijske organizacije FSS, UEFA, policija ili bilo koji drugi državni organi, odmah saslušaju ili sprovedu istragu da li je u ovoj utakmici „čudnoj iz 2 u 1“ učestvovao bilo koji igrač FK Inđija ili član stručnog štaba ili član uprave kluba. Naravno isto očekujemo i od ostalih aktera ove utakmice – kaže se u saopštenju.

  Sporni detalji suđenja FK Železničar – FK Inđija 21.04.2022 / snimak ustupio FK Inđija

  U tekstu portala Srpskog Telegrafa vezano za meč drugog kola plej-ofa Železničar – FK Inđija, navdeno je da je Inđija izgubila čudnim prelazom“ 2 u 1“ što je dodatno podgrejalo i onako uzavrelu atmosferu zbog arbitraže na ovoj utakmici. Sporni tekst je ubrzo uklonjen ali konstatacija da je pod čudnim okolnostima meč završen, sudeći prema reakciji FK Inđija, tek će dobiti svoj epilog.

  U saopštenju FK Inđija jasno je naznačeno da „ je ime kluba stavljeno u kontekst u kom nisu i nikada neće biti i da nikad nisu želeli da se o plasmanu odlučuje po kafanama, kancelarijama i restoranima“. FK Inđija je oštećen suđenjem, navodi se u saopštenju, koje direktno može uticati na ulazak u Super ligu Srbije, što ukazuje na to da okolnosti jesu čudne ali ne izazvane od strane zeleno-belih.

  Klub u saopštenju dalje podseća da ovo nije prvi put da su oštećeni sudijskim odlukama, kao i da je u prošlogodišnjem šampionatu Super lige Srbije protiv FK Inđija dosuđeno 21 kazneni udarac, 89 žutih i 7 crvenih kartona zaključujući da „ispada da je FK Inđija najgrublji klub u Srbiji“. Nije prvi put da je ovaj klub oštećen ali nije ni prvi put da reaguju saopštenjem.

  Zbog sličnog saopštenja nakon utakmice sa FK Javor, koju je sudio poznati srpski sudija Nikolić Bojan iz Kragujevca, kažnjeni smo sa 500.000 dinara. Ako je kazna da se zataška istina, nećemo ćutati i uvek ćemo biti za pravičnost i pravdu. Ako se nekom učini da i ovo saopštenje nije u korist i za dobrobit srpskog fudbala i sporta, spremni smo da i ovaj put platimo kaznu. – stoji u saopštenju.

  Fudbalski klub Inđija uputio je prigovor i UEFA kako bi se utvrdilo da li je do „čudnog“ prokreta u rezultatu i načinu suđenja došlo uticajem ili regularnim sportskim putem.

  Sporni detalji suđenja FK Železničar – FK Inđija 21.04.2022 / snimak ustupio FK Inđija
  Sporni detalji suđenja FK Železničar – FK Inđija 21.04.2022 / snimak ustupio FK Inđija

  Fudbaleri Inđije se bore za ulazak u viši rang takmičenja – Super ligu Srbije, do kraja plej ofa ostalo je još pet kola.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija