• FK Inđija bez maski i bez boda

  U 17. kolu Linglong Superlige Srbije, FK Inđija je u nedelju 6. decembra na domaćem terenu izgubila od ekipe Spartaka iz Subotice rezultatom 3:4. Subotičani su učvrstili svoje četvrto mesto na tabeli Superlige dok su Inđinčani na korak od ispadanja iz lige. Inđinčani su u toku sezone uspeli da sakupe 18 bodova u 6 pobeda […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U 17. kolu Linglong Superlige Srbije, FK Inđija je u nedelju 6. decembra na domaćem terenu izgubila od ekipe Spartaka iz Subotice rezultatom 3:4.

  Subotičani su učvrstili svoje četvrto mesto na tabeli Superlige dok su Inđinčani na korak od ispadanja iz lige.

  Inđinčani su u toku sezone uspeli da sakupe 18 bodova u 6 pobeda i čak 11 poraza u odigranih 17. kola.

  Fudbaleri FK Inđija su pred sam kraj sezone u nedeljnom susretu povećali skor poraza dok samo dva kola pred kraj gostuju četvoroplasiranom Proleteru iz Novog Sada u okviru 18 kola 12. decembra i u zadnjem 19. kolu dočekuju ekipu TSC iz Bačke Topole koja zauzima 12 mesto tabele sa samo tri boda prednosti nad Inđijom.

  Inđijski klub pored toga što često menja trenere, niže poraze i neuspehe u nedelju 6. decembra u okviru utakmice 17. kola demonstrirao je kršenje preporuka Kriznog štaba i nepoštovanjem svih zakonom propisanih mera koje su stupile na snagu a tiču se zaštite javnog zdravlja i sprečavanju širenja zaraznih bolesti. Ovaj zakon usvojen je još 11. novembra dok se preporuke menjaju i dopunjuju od mata, iako su inđinčani imali više od pola godine da se prilagode pandemiji oni su najvažniju sporednu stvar na svetu iskoristili za grubo kršenje zakona o zaštiti javnog zdravlja vlade Republike Srbije.

  Loža na inđijskom fudbalskom igralištu u nedelju bila je puna gostiju iz Subotice sa desne dok je sa leve strane lože mesta popunjavao stručni štab i prijatelji kluba domaćina, Inđinčana.

  Pored toga što se nije poštovala obavezna distanca između posetilaca prema propisima, organizatori su dozvolili sasvim suprotno, potpuno popunjena sedeća mesta. U loži koja je bila puna gledalaca pripijenih jedan uz drugog bilo je tek par onih koji su nosili zaštitne maske.

  Slika privilegovanih ljubitelja fudbala koji opušteno sede pripijeni i bez zaštitnih maski razljutila je inđijske privrednike koji su najnovijim merama primorani da svoje firme zatvaraju u 17 sati radnim danom dok im je poslovanje vikendom potpuno onemogućeno. Poštovanje odnosno nepoštovanje novih mera praćeno je jakim kontrolama policije i inspekcije gde „neodgovornim“ privrednicima pored skraćenog ili potpuno ukinutog radnog vremena zaprećena i novčana kazna.

  Komentar na grubo kršenje zakona i opasnosti od širenja zaraznih bolesti od strane stručnog štaba FK Inđija zatražili smo od Saveza sportova opštine Inđija, kabineta predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka koji je ujedno i predsednik Kriznog štaba opštine Inđija i od predsednika FK Inđija Dragana Pilipovića.

  Savez sportova opštine Inđija nije imao komentar, iz kabineta predsednika odgovor je bio da nisu upoznati sa propustom dok je predsednik FK Inđija Dragan Pilipović za IN Medija rekao da je u pitanju njegov lični propust u organizaciji struktura kluba.

  „Aleksandar Božić je klupski komesar za bezbednost ali bez obzira što je to njegova odgovornost nije njegov propust. Za sliku sa inđijskog fudbalskog terena odnosno lože, gde su i gosti i domaćini bez maske i bez distance sam odgovoran isključivo ja. To je moj propust i neće se više dogoditi“

  Prema zvaničnim podacima Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici za 8. decembar Inđija ima 498 aktivnih slučajeva COVID 19.

  Autor – Verica Marinčić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]