• FK Inđija ima najduži prvoligaški staž

  Kroz Prvu ligu od osnivanja 2006. godine sa manje ili više uspeha prodefilovala 73 kluba

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FK Inđija ima najduži prvoligaški staž

  Od 2006. godine i formiranja Prve lige Srbije, u drugom rangu, sa više ili manje uspeha, takmičila su se 73 kluba. Jedna grupa uspela je da se plasira u elitu, druga je i dalje u istom društvu, a najviše je onih koji su ispali i tavore u nižim ligama ili ih više nema na fudbalskoj mapi, piše Sportski žurnal.

  Inđija ima najduži prvoligaški staž. Sremci su četrnaesti put u ovoj konkurenciji, jedne godine igrali su Srpsku ligu „Vojvodine“, a tri bili u elitnom društvu. Metalac je desetu sezonu među prvoligašima, uz sedam superligaških. Milanovčani su leta 2007. bili prvaci „Zapada“ i od tada su stalno na klackalici između dva najjača ranga. Zanimljivo je da su tri puta ulazili u elitu, a ni jednom kao prvi ili drugi na kraju sezone – leta 2009. bili su peti, 2015. treći, a 2020. plasirali su se u viši rang kao četvrti, kada je Super liga proširena posle pandemije korona virusa.

  Javor ima pet prvoligaških sezona u proteklih 18 godina, sa kratkim zadržavanjima. Samo je od 2006. do 2008. vezao dve sezone u drugom rangu. Od tada, češće je u eliti, a posle ispadanja odmah bi se vraćao u društvo najboljih, uvek kao drugoplasirani – 2015, 2019, 2022.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  12 miliona za sportske programe od javnog interesa

  Opština Inđija raspisala je javni konkurs za dodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje posebnih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta na teritoriji […]