• Fudbalskom savezu Srbije još 211,5 miliona dinara iz budžeta

  Vlada Srbije odobrila je prenos 211,5 miliona dinara, odnosno 1,8 miliona evra Fudbalskom savezu Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Fudbalskom savezu Srbije još 211,5 miliona dinara iz budžeta

  Kako je objavljeno u Službenom glasniku, a prenosi Nova ekonomija, 462 miliona dinara, odnosno gotovo četiri miliona evra iz budžetske rezerve biće preneto Košarkaškom savezu Srbije, uz obrazloženje da je taj iznos potreban za redovan rad KSS.

  Sredstva koja se prebacuju ovim sportskim savezima prvobitno su služila kao „intervencijska sredstva za potrebe sprovođenja IPA programa“.

  Sa te budžetske stavke (intervencijska sredstva za potrebe sprovođenja IPA programa), novac se sada prebacuje u tekuću budžetsku rezervu, a potom raspoređuje Generalnom sekretarijatu Vlade na ime dotacija FSS-u i KSS-u.

  Oba ova saveza novac iz tekuće budžetske rezerve dobijaju na ime „finansijske pomoći potrebne za redovan rad“.

  I ranije su Fudbalski i Košarkaški savez dobijali novac iz tekuće budžetske rezrerve. FSS je u septembru dobio 235 miliona dinara (oko dva miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve na ime finansijske pomoći, u aprilu je tom savezu dodeljeno 298 miliona dinara (oko 2,5 miliona evra), a krajem marta 295 miliona dinara.

   Košarkaški savez Srbije je početkom godine dobio 88,5 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve, dok je u 2022. godini KSS iz tekuće budžetske rezerve dobio najmanje 256 miliona dinara.

   Nedavnim rebalansom budžeta za 2023. godinu povećani su rashodi Generalnog sekretarijata Vlade za dotacije nevladinim organizacijama (preko pozicije dotacija nevladnim organizacijama se uglavnom i daje novac FSS-u i KSS-u).

  Naime, rebalansom je za dotacije nevladnim organizacijama prvobitno bilo projektovano 21,6 miliona dinara, dok je sada predviđen rashod od 1,57 milijardi dinara.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]