• Gak: Cilj nam je da besplatni udžbenici budu za učenike do osmog razreda

  22 miliona dinara je obezbeđeno u opštinskom budžetu kako bi od ove školske godine učenicima od prvog do četvrtog razreda udžbenici bili besplatni. Prvi čovek Opštine Inđija, Vladimir Gak je saopštio medijima da je cilj lokalne samouprave da udžbenici budu besplatni od prvog do osmog razreda. – Mi ćemo se truditi da sledeće godine uspemo, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Cilj nam je da besplatni udžbenici budu za učenike do osmog razreda

  22 miliona dinara je obezbeđeno u opštinskom budžetu kako bi od ove školske godine učenicima od prvog do četvrtog razreda udžbenici bili besplatni.

  Prvi čovek Opštine Inđija, Vladimir Gak je saopštio medijima da je cilj lokalne samouprave da udžbenici budu besplatni od prvog do osmog razreda.

  Mi ćemo se truditi da sledeće godine uspemo, ako ne do osmog, onda makar da bude do petog razreda. Nama je svakako cilj da udžbenici budu besplatni do osmog razreda. Kao što smo imali negde zacrtane ciljeve tako imamo i ovde. Da, cilj nam je da budu besplatni udžbenici od prvog do osmog razreda. Ako ne može sledeće godine do osmog, neka bude do petog pa onda sledeće tamo do šestog. To znači da smo dobro radili, prihodovali u opštinsku kasu da možemo da izdvojimo dodatna sredstva svaku porodicu. –  kazao je, između ostalog Gak.

  Inicijativu o besplanim udžbenicima pokrenula je odbornička grupa “Građanin” koja je, na konsultacijama prilikom kreiranja budžeta za ovu godinu, ovu odluku predložila predsedniku opštine Inđija.

  Kako je ranije za IN Medija objasnio odbornik Građanina Strahinja Jovanović, oni su tu celu priču pokrenuli na inicijativu mnogih roditelja iz Inđije koji su bili upoznati sa Fondacijom Alek Kavčić koja se trudi da obezbedi udžbenike deci na teritoriji čitave Srbije.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vlast-prihvatila-predlog-opozicije-o-besplatnim-udzbenicima-opozicija-sumnja-da-je-predlog-zloupotrebljen/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija