• Gak deci bez vode i putne infrastrukture poželeo srećan polazak u školu

  Predsednik  opštine Inđija Vladimir Gak juče poželeo srećan polazak u prvi razred deci iz Krčedina, istoj deci koja tokom raspusta nisu imala vodu. Pored Gaka u obilazak krčedinskoj školi pridružila se i narodna poslanica Srpske napredne stranke Dragana Radinović. Predsednik Gak je obišao i Čortanovce, selo koje par godina insistira na poboljšanju putne infrastrukturre radi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak deci bez vode i putne infrastrukture poželeo srećan polazak u školu

  Predsednik  opštine Inđija Vladimir Gak juče poželeo srećan polazak u prvi razred deci iz Krčedina, istoj deci koja tokom raspusta nisu imala vodu. Pored Gaka u obilazak krčedinskoj školi pridružila se i narodna poslanica Srpske napredne stranke Dragana Radinović. Predsednik Gak je obišao i Čortanovce, selo koje par godina insistira na poboljšanju putne infrastrukturre radi bezbednosti pre svega dece. Tradicionalno ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je danas svim učenicima i nastavnicima puno uspeha u novoj nastavnoj godini, koja je počela intoniranjem himne u školama.

  U prvi razred osnovne škole u inđijskoj opštini danas je pošlo 484 đaka prvaka, što je za 30 više nego prošle godine, kažu za IN Medija u Odeljenju društvenih delatnosti opštine Inđija. Poseldnjih godina beleži se porast broja đaka prvaka ali detaljnija statistika pokazuje da se nakon rasta broja predškolaca  svake treće godine beleži pad.

  Foto: pokloni za prvake – opština Inđija

   O broju đaka prvaka ovo Odeljenje ima okviran broj za iduću školsku 2023/24 godinu gdeće broj đaka prvaka biti 424, odnosno manje za 60 u odnosu na ovu godinu. Prema istoj statistici, od predviđenog broja dece za narednu godinu treba „odbiti“ oko 40 odsto zbog, kako kažu, migracija, preseljenja i odlaska porodica u inostranstvo.

  Predsednik Vladimir Gak, sa druge strane zadovoljan je brojem mališana koji ove godine započinju školovanje. On je juče deci iz Krčedina i Čortanovaca uručio knjige i besplatan školski pribor, koji su osim mališana iz ova dva mesta dobili i svi osnovci sa teritorije inđijske opštine.

  Upravo deca koju je predsednik juče posetio i uručio im poklone, celo leto nisu imala pijaću vodu, u školu kreću sa restrikcijama iste i obećanjem da će koliko već za mesec dana imati vodu za piće. Čortanovačkoj deci i njihovim roditeljima su takođe data obećanja, u vreme kada su bili bebe. Čortanovčanima je obećana putna infrastrukture, koja nije urađena, nakon najavljenih protesta 2020. godine obećana je ponovo i opet nije ispunjena.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/krcedin-strah-za-vlast-veci-od-problema-nestasice-vode/

  Pažljivim odabirom lokacija na kojima će rečima, a ne delima deci posvetiti pažnju Gak je obećao još bolje uslove za školovanje na nivou „najrazvijenijih svetskih država“.

  Foto: Opština Inđija

  Ostatak Srbije

  U klupe osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas će sesti više od 740.000 đaka, među kojima 65.000 prvaka, a u novoj školskoj godini nastava će biti neposredna.

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je danas svim učenicima i nastavnicima puno uspeha u novoj nastavnoj godini, koja je počela intoniranjem himne u školama.

  Ministar Ružić povodom 1. septembra obišao je učenike Osnovne škole „Vuk Кaradžić“, kao i učenike prvog razreda Desete beogradske gimnazije „Mihajlo Pupin“.

  -Imao sam posebno zadovoljstvo da sa učenicima jednog odeljenja četvrtog razreda Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ podelim radost zbog početka nove školske godine. Želim vam da prvi ciklus osnovnog  obrazovanja završite na najbolji mogući način. Intoniranje himne na početku prvog časa učinilo je ovaj prvi dan škole naročito svečanim i značajno je da od najmlađih dana poštujemo simbole naše države i na taj način poštujemo ono što jesmo –  rekao je Ružić.

  Ružić je posetio i učenike Desete beogradske gimnazije„ Mihajlo Pupin“. Ministar će tokom dana obići učenike prvog razreda u Osnovnoj školi „Čibukovački partizani“ u Кraljevu, kao i učenike i nastavnike u Šumarskoj  školi u istom gradu.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija