• Gak ipak nije obavestio odbornike šta će biti sa fasadom zgrade glavnog ulaza u gradsku pijacu

  Iako je sam rekao da će odbornike obavestiti o daljim koracima kada je reč o fasadi oronule zgrade u centru grada, predsednik opštine Inđija ipak to nije uradio. Rok je bio sedam dana, od toga je prošlo duplo više. Opozicija ne očekuje da će dobiti odgovor.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak ipak nije obavestio odbornike šta će biti sa fasadom zgrade glavnog ulaza u gradsku pijacu
  Foto: IN Medija

  Na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta, održanom 20. decembra 2023. godine, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je, između ostalog,  rekao da će ponovo kontaktirati Zavod za zaštitu spomenika kulture kako bi se prevazišao problem sa objektom koji se nalazi na glavnom ulazu u gradsku pijacu.

  Na  sednici Skupštine opštine Inđija, opozicioni odbornik Strahinja Jovanović  je podsetio predsednika Opštine Vladimira Gaka na Odluku o “bespovratnom finansiranju na uređenju fasada zgrada” koje predstavljaju spomenik kulture i zgrada višeporodičnog satanovanja. Predsednik opštine Vladimir Gak je tom prilikom rekao da, pored problema sa vlasnicima stana, lokalna samouprava nema saglasnost Zavoda za zaštitu  spomenika kulture. Tada je rekao da će ponovo kontaktirati pomenuti Zavod kako bi se pronašlo rešenje.

  Apsolutno se ne radi o iznosu koji opština Inđija danas ne može da izdvoji. Obavestiću sve odbornike u roku od sedam dana o ovome. – zaključio je predsednik Opštine Inđija.

  On je tada objasnio da je problem u tome što vlasnici stanova nisu hteli da daju novac za tih 20 odsto I pored toga što bi lokalna samouprava platila 80 odsto radova.  

  Iako je, kao što smo naveli, Gak tada rekao da će u roku od sedam dana obavestiti sve odbornika o daljem toku rešavanja problema sa fasadom zgrade ulaza u gradsku pijacu, ni posle dve nedelje opoziocioni odbornici nisu dobili odgfovor.

  –  Nismo ni očekivali da će predsednik opštine Inđija održati svoju reč. – kratko je za IN Medija prokomentarisao odbornik Građanina Strahinja Jovanović.

  Više o skupštinskoj raspravi o ovoj temi možete pročitati na ovom linku OVDE. 

   

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika