Gak: Krivične prijave za sve koji su prešli granicu demokratskog duha

Categories Inđija, NAJVAŽNIJEPosted on

Predsednik opštine Vladimir Gak rekao je danas da su sa bolničkog lečenja puštena i poslednja dva deteta koja su zbog povreda prilikom obrušavanja plafona u objektu „Neven“ zadržana u bonici. Gak je najavio i krivične prijave protiv pojedinaca koji su vređali osoblje vrtića, ustanova i funkcionera.

Prvi čovek Inđije rekao je da je zdravstveno stanje dece koja su doživela nesreću dobro i da su dvoje mališana koji su zadržani na bolničkom lečenju puštena kući. On je rekao da nema frakture lobanje kod ta dva deteta kao što se sumnjalo na početku. Prema njegovim rečima porodice dece koja su doživela nesreću obišla je i direktorica PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja.

-Mislim da nije obišla samo jednu porodicu, da li ljudi nisu bili tu ili nisu hteli da je prime ne znam. – kazao je on.

Na lice mesta je, prema njegovim rečima, istog dana izašao veštak građevinske struke i njegov preliminarni zaključak je da je to „skrivena mana“ koja nije mogla da bude uočena golim okom. Gak je kazao da se konačni zaključak veštaka očekuje za nekih nedelju dana.

Gak je kazao da je neverovatno da su se spojile situacije da plafon padne ali i da su se na strani na kojoj se obrušio plafon tog dana nalazila deca.

-Slika je bila jeziva – rekao je Gak.

Govoreći o nezgodi koja se dogodila u objektu „Neven“ u Inđiji, Gak za IN Medija kazao da će lokalna samouprava podneti „masu krivičnih prijava“ za sve one koji su prešli granicu demokratskog duha, tolerancije i razgovora.

-Moramo uvesti kulturu razgovora u politički život Inđije, možete da kritikujete ali zna se gde je granica. Zna se šta podleže krivičnoj odgovornosti a šta ne. Nadam se da ćemo napraviti presedan u tom delu, možda i u čitavoj Srbiji. – kazao je on.

Gak je istakao da ne podržava vređanje i prelazak granice u kritici i da će učiniti sve da se takav trend promeni.

Verica Marinčić (IN Medija)

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *