• Gak: Malo više poštovanja prema radnicima Doma zdravlja ne bi nikom škodilo

  Najveći problem Domu zdravlja „Milorad Mika Pavlović“ je vozni park, kazao je na konferenciji za novinare predsednik Opštine Vladimir Gak. On kaže da bi uz pomoć lokalne samouprave ali i viših instanci taj problem mogao biti rešen već početkom naredne godine. Pored toga, tvrdi predsednik opštine Inđija, radnici Doma zdravlja rade odgovorno svoj posao iako […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Malo više poštovanja prema radnicima Doma zdravlja ne bi nikom škodilo
  Foto: IN Medija

  Najveći problem Domu zdravlja „Milorad Mika Pavlović“ je vozni park, kazao je na konferenciji za novinare predsednik Opštine Vladimir Gak. On kaže da bi uz pomoć lokalne samouprave ali i viših instanci taj problem mogao biti rešen već početkom naredne godine.

  Pored toga, tvrdi predsednik opštine Inđija, radnici Doma zdravlja rade odgovorno svoj posao iako im nije ukazano poštovanje koje zaslužuju.

  On je naveo podatak da je u poslednje dve nedelje u inđijskom Domu zdravlja izvršeno oko 30 hiljada usluga, pregleda, kontrola što prema mišljenju predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka zaslužuje malo više poštovanja.

  Ne mora niko biti realan ali kada pogledamo ove brojke onda vam jasno koliki je to broj pregleda urađen, koliko je puta I lekar I medicinsko osoblje razgovarali sa pacijentom jer sigurno u Dom zdravlja ne dođe niko I kaže – Dobar dan I doviđenja. Razgovarate, radite neke analize, radite nešto. Malo više poštovanja prema tim ljudima, mislim da nikome ne bi škodilo a njima bi svakako, uz njihovu potrebu i da se povećaju plate i sve ostalo što je potpuno realno za ovaj obim posla koji obavljaju, mnogo značilo kao neka vrsta moralne podrške da bar znamo koliko rade, pre svega, odgovoran posao. – kazao je predsednik Opštine.

  Ono što jeste problem, navodi Vladimir Gak, to je vozni park Doma zdravlja. Kako je rekao „videćemo da urgentno nabavimo jedno sanitetsko vozilo kako zakrpili tu rupu u tom delu funkcionisanja“.

  Od nove godine sam uveren da ćemo rešiti da nađemo sredstva, imaćemo sredstva obezbedimo dodatno Dom zdravlja sa nekoliko vozila koja budu najneophodnija. – kazao je Gak i dodao da će lokalna samouprava pokušati od Pokrajine da dobije neko vozilo precizirajući da je reč o četiri do pet vozila neophodnih za bolje funkcionisanje te zdravstvene ustanove.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija