• Gak: Ne postoji grad u svetu koji bi obezbedio dovoljnu količinu vode ukoliko se ista troši neracionalno

  Prošlu nedelju u naseljenom mestu Krčedin obeležila je nenajavljena restrikcija vode. Podsetimo da su meštani Krčedina, dva puta tokom večeri, ostajali bez vode bez najave. Vodosnabdevanje je, prema rečima meštana ovog naseljenog mesta Inđije, iznenada prestajalo oko 21:30 u celom mestu da bi se oko 3 ujutro vodosnabdevanje isto tako iznenada normalizovalo. Najave restrikcije nisu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Ne postoji grad u svetu koji bi obezbedio dovoljnu količinu vode ukoliko se ista troši neracionalno

  Prošlu nedelju u naseljenom mestu Krčedin obeležila je nenajavljena restrikcija vode.

  Podsetimo da su meštani Krčedina, dva puta tokom večeri, ostajali bez vode bez najave. Vodosnabdevanje je, prema rečima meštana ovog naseljenog mesta Inđije, iznenada prestajalo oko 21:30 u celom mestu da bi se oko 3 ujutro vodosnabdevanje isto tako iznenada normalizovalo. Najave restrikcije nisu bile ni narednih dana ali je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak danas izjavio da „ne postoji grad u svetu koji bi obezbedio dovoljnu količinu vode ukoliko se ista troši neracionalno“.

  I iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ tvrde da je restrikcija vode u Krčedinu izazvana neracionalnom potrošnjom, što je ranije potvrđeno našem portalu..

  Vodosnabdevanje je prekinuto u Krčedinu jer nenamenski troše vodu, da bi se bunari napunili potrebno je da noću prekinemo vodosnadevanje i tako omogućimo danju normalan pritisak vode. Istina je da nismo objašnjavali i obaveštavali krčedince zašto nemaju vodu ali sledeći put ćemo najaviti – kazao je ranije za IN Medija Dragan Došen tehnički direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“

  Resrtikcije vode su nastavljene i sledećih dana, ali obaveštenja iz JKP Vodovod i kanalizacija nisu stigla.

  Slične vesti:

  Došen: Restrikcije vode u Krčedinu bez najave, zbog neracionalne potrošnje

  Bili su najavljeni i protesti meštana koji su zahtevali da im se objasni zbog čega su i dalje nenajavljene restrikcije vode.

  Potrošnja je povećana do te mere da je pitanje kako sistem vodosnabdevanja uopšte funkcioniše – kazao je  predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, prenose lokalni mediji.

  Razlog za slab pritisak ali i restrikciju vode u pojedinim naseljenim mestima poput Krčedina je neracionalna potrošenja vode, objašnjava Gak.

  – Ljudi, ne možemo nemilosrdno puniti bazene, prskati dvorišta i travnjake. Ne postoji grad u svetu koji može da obezbedi dovoljnu količinu vode ako je mi na takav način trošimo. – tvrdi predsednik opštine Inđija.

  Gak je najavio izgradnju još jednog bunara za snabdevanje Krčedina i još jednom apelovao da se voda racionalno troši. Meštani Krčedinu su ranije najavili da će ukoliko se ne reši problem sa resttrikcijama vode, blokirati put u ponedeljak 4. jula, ali se po svemu sudeći od te namere odustalo.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/krcedin-rok-za-resavanje-problema-sa-vodom-4-jul-dan-borcaza-svoje-selo-se-mora-boriti/

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija