• Gak: Ne verujem da su lovci pucali u psa u Novom Slankamenu, okolnosti će utvrditi policija

  Još uvek nije utvrđeno šta se tačno dogodilo u Novom Slankamenu i ko je odgovoran za navodno ubijanje psa na privatnom posedu. Prvi čovek opštine Inđija, Vladimir Gak je na konferenciji za novinare rekao da će sve okolnosti utvrditi policija. Ipak, Gak kaže da ne veruje da su za to odgovorni lovci kako se navodi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Ne verujem da su lovci pucali u psa u Novom Slankamenu, okolnosti će utvrditi policija
  Foto: IN Medija

  Još uvek nije utvrđeno šta se tačno dogodilo u Novom Slankamenu i ko je odgovoran za navodno ubijanje psa na privatnom posedu. Prvi čovek opštine Inđija, Vladimir Gak je na konferenciji za novinare rekao da će sve okolnosti utvrditi policija. Ipak, Gak kaže da ne veruje da su za to odgovorni lovci kako se navodi na društvenim mrežama.

  Krajem januara se pojavila informacija na društvenim mrežama da su u Novom Slankamenu dva muškarca, navodno, ušla u dvorište privatne kuće i iz puške pucali na kuju koja je u tom momentu dojila štence nakon čega je javnost burno reagovala. Prema navodima sa društvenih mreža “došli su predsednik mesne zajednice ovog sela i član Lovačkog saveza koji je upucao psa.“

  Nadležna je policija koja treba da ustanovi šta se tačno dogodilo. Ako neko misli da je krivac predsednik opštine, ja ne bežim od odgovornosti ali ja ne mogu biti odgovoran za nešto što nije u mojoj nadležnosti. Razgovarao sam i sa predsednikom MZ Novi Slankamen, Borisom Dračom niti je čovek nosio pušku niti je pucao. – tvrdi Vladimir Gak.

  Predsednik opštine Inđija ne isključuje mogućnost da je do ubijanja pasa došlo ali, ne veruje da su to mogli da urade lovci kako se tvrdi na društvenim mrežama.

  Desetine i desetine prijava za napada pasa lutalica je dolazilo u kancelariju Mesne zajednice u Novom Slankamenu. Da li je neko „pukao film“ od tih ljudi koji su prolazili tuda, da li se nešto drugo desilo? Neka o tome policija to apsolutno ustanovi. Da i ja sam neko ko je lovac, ja sam neko ko voli životinje i svaki lovac je pre svega lovac zato što voli životinje i prirodu. Svako ko misli da su lovci nekakve ubice, koji idu tako ulicom i gledaju da sve što se miče da će da pucaju, neka pođe sa nama u lov i da vidi kako se odnosimo prema prirodi i da li će neki lovac pucati na psa. – tvrdi predsednik opštine Vladimir Gak.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nemanja-milojevic-lov-na-sakale-je-jedna-topla-ljudska-prica/

  Sa problemom velikog broja pasa lutalica u naseljenim mestima opštine se ne može izboriti ni jedan grad u Srbiji, jedini način je „svest ljudi“, kazao je predsednik opštine Vladimir Gak. Prema njegovim rečima, najveći broj pasa lutalica se nalazi u selima u čijoj su neposrednoj blizini vikend naselja.

  Možemo mi pričati i o čipovanju i o sterilizaciji ali je neminovno da mi imao najveći problem sa vikend naseljima, gde postoji 14 hiljada objekata. Ako ste ljubitelj pasa, nemojte tu životinju nakon što ste se sa njom izigrali nekoliko meseci, ostavljati u centru sela pa da nema šta da jede. Šta će se nakon toga dogoditi? Naravno da će napasti nekoga. – kaže Gak.

  On navodi da ne postoji ni jedna opština ili grad koji može rešiti taj problem.

  Ne postoji organizacija, opština ili grad koji može da obiđe 14 hiljada objekata i da pse koji nisu čipovani, koji nisu prijavljeni i za koje se ne zna, da evidentirate. Kojom metodom to da uradimo? Jedino što je moguće to je da se promeni svest ljudi. – zaključio je Gak.

  Podsetimo da se nakon burne reakcije javnosti, brojnih udruženja za zaštitu životinja oglasio i pokret Građanin sa zahtevom da predsednik MZ Novi Slankamen bude smenjen. Održana je i sednica Saveta MZ Novi Slankamen gde su članovi Saveta izglasali poverenje dosadašnjem predsedniku Borisu Drači.

  M. Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/odbijena-ostavka-predsedniku-mz-novi-slankamen-i-pruzena-mu-jednoglasna-podrska/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]